Öne Çıkanlar urfa Başkan Beyazgül sosyal medya erın bakan

Bu haber kez okundu.

Töre zanlıları adliye’ye sevk edildi
Geçtiğimiz Perşembe günü eşarp ile boğularak kuyuya atılan Hacire G.’ün katil zanlılarının da aralarında bulunduğu toplam 8 kişi, Şanlıurfa’nın Viranşehir ilçe adliyesine Jandarmanın yoğun güvenlik önlemleri altında çıkarıldı.
 
Şanlıurfa’nın Viranşehir ilçesine bağlı Tekmeli Köyünde yaşayan Hacer G., iddiaya. 5 ay önce, şiddet gördüğü ve ölümle tehdit edildiği gerekçesiyle Diyarbakır akrabaların yanına sığındı.. iki akrabası  tarafından ikna edilen Hacer G. akrabaların evinden  alındı. Ailesi Hacer G.’den haber almayınca Jandarmaya haber verdi. Jandarma ekipler, 4 gün süren arama çalışmasının ardından Hacer G.'ü, köy yakınlarındaki 18 metre derinliğinde bir su kuyusunda ölü buldu.
 
 
Töre cinayetine kurban gittiği öne sürülen Hacire G.’ün(18), annesi Melfiye,  amca çocukları Cuma ve Hasan G., babaları ile yakın akrabalarından oluşan toplam 8 kişi Jandarma tarafından tam 4 gündür sorgulandı. Viranşehir adliyesine arka kapıdan gizlenerek götürülen toplam 8 kişi için Jandarma yoğun güvenlik önlemleri aldı. Azmettiricilerin suçu bir türlü  üstlenmediği sorguda cinayeti amca çocukları Cuma ile Hasan’ın üstlendiği iddia edildi.
 
Çapraz sorguda ailenin namusunu kirlettiği için “ölüm” fermanı kesilen Hacire’nin anne, babası, iki amcası suçsuz olduklarını ısrarla dile getirdi. Jandarma’nın Cumhuriyet Başsavcılığından aldığı ek süre ile Hacire’nin Anne ve Babasının köydeki dedikodu ve yoğun baskı sonucu ölüm kararı aldıkları itiraf ettikleri iddia edildi.
 
Bugün geç saatlere kadar adliyedeki ifadeleri sürecek olan katil zanlıları ile azmettiricilerin tamamının tutuklanması ismeti ile mahkemeyle sevk edildikleri bildirildi.



Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

banner24

banner49

banner48