Öne Çıkanlar Dev Bir Proje İçin Daha Bismillah Dedi erik sanlıurfaspor valı bayram

Bu haber kez okundu.

Torba Kanunundan Zam Çıktı
Torba kanundan, sağlığa zam çıktı. Tasarının yasalaşmasından sonra özel hastaneye gitmek daha da pahalı olacak.
Servetlerini Türkiye ’ye getirenlerden sınırlı vergi alınmasını öngören torba kanundan, sağlığa ise zam çıktı. Tasarının yasalaşmasından sonra özel hastaneye gitmek daha da pahalı olacak.
Şu anda özel hastaneler Sağlık Hizmetleri Fiyatlandırma Komisyonu tarafından belirlenen ücretlerin yüzde 90 fazlasına kadar hastalardan ilave ücret alabiyor. Tasarıyla ise, bu rakam iki katına kadar çıkabiliyor. Bu da özel hastanelerin ücretlerinde yüzde 100’lük artışın yolda olduğu anlamına geliyor.
YÜZDE YÜZLÜK ZAM
Torba kanunda, sağlık hizmetlerinin fiyatlandırılmasına ilişkin düzenlemeler de yer alıyor. Buna göre artık, sağlık hizmetlerini fiyatlandırma komisyonuna özel sektörden de katılım olacak. Özel hastaneler ile üniversite hastanelerini temsilen Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığı birer üye atayacak. Ancak çoğunluğun kamuda olacağı komisyonda kararlar oy çokluğu ile alınacak ve Resmi Gazete’de yayımlanacak.
Tasarıda özel hastanelerin alabileceği fark ücretleri yeniden düzenleniyor. Bu maddeye göre, özel hastanelere zam yapılması yakın. Şu anda, vakıf üniversiteleri ve özel hastaneler; Sağlık Hizmeteri Fiyatlandırma Komisyonu’nca belirlenen fiyatların bir katına kadar ilave ücret alabiliyor. Bir katına kadar alınacak ilave ücretin tavanını ise bakanlar kurulu belirliyor. Bakanlar kurulu bu yetki çerçevesinde daha önce yüzde 70 olan fark ücretini, yüzde 90’a çıkardı ve kriterleri karşılayan özel hastaneler yüzde 90 fark ücreti almaya başladı.
Torba kanunda yapılacak değişiklik ise, bu maddede ‘bir kat’ ifadesinin ‘iki kat’ olarak düzenlenmesini öngörüyor. Bu durumda, bakanlar kurulu özel hastanelerin yüzde 200 fark ücreti almasına karar verebilecek.
  

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

banner24

banner49

banner48