Öne Çıkanlar sosyal medya Yeşildirek 14 Yıldır Yıkılmayı Bekliyor Yapılan Çalışmaları Yerinde İnceledi 1 yaralı sergı

Bu haber kez okundu.

“Topyekün seferber olmalıyız”
Şanlıurfa Emniyet müdürü Likoğlu” genelinde çok sayıda tescilsiz ve çalıntı motosikletin olduğunu belirtildi”
 
Polisevinde düzenlenen toplantıya Şanlıurfa Valisi Celaletin Güvenç, Vali Yardımcısı Ramazan Seçilmiş, Emniyet Müdürü Mehmet Likoğlu, İl Özel İdare Genel Sekreteri Uğur Büyükhatipoğlu, ŞUTSO Başkanı Sabri Ertekin, Ticaret Borsası Başkanı Mehmet Kaya, Belediye Başkan Yardımcısı Emin İzol, ve İl Müftüsü İhsan Açık,  katıldı.
 
Türkiye'de trafik uygulamasında yeni bir dönemin başladığını söyleyen Şanlıurfa Emniyet Müdürü Mehmet Likoğlu, "2012 yılının başında Başbakanımız ve Karayolları Trafik Yüksek Kurulu ile birlikte toplanarak 81 ilimizi kapsayacak genelge çıkartıldı. Bu genelgeyle birlikte Türkiye'de trafik konusunda yeni bir döneme girildi. Hedef 2020 yılına kadar Türkiye genelinde trafik kazalarının yüzde elli oranında azaltılmasıdır. Kısacası topyekun seferberlik olmuştur" kırmızı ışık ihlali sisteminin uygulamaya geçmesiyle birlikte ilk zamanlarda günlük 750-1000 ihlalin yapıldığını ifade ederek, "Bu sayı giderek günlük olarak ortalama 50-60 kadar düşmüştür. Diğer uygulamalarımızda da geçen yıla oranla yüzde 36 oranında bir uygulama oranımız artmıştır. Bunun da iki türlü nedeni vardır; birincisi Başkanımızın Bakanlığımıza gönderdiği genelgelerdir. Diğeri ise Şehrimizin trafik acısından güvenliğini sağlamak ve yaşanabilir bir hale getirmektir" şeklinde konuştu.
 
Sözlerine devam eden  Likoğlu ise toplantıda yaptığı konuşmasında kent genelinde çok sayıda tescilsiz ve çalıntı motosikletin olduğunu kaydetti. Bu motosikletlerin uyuşturucu taşımacılığında kullanıldığını belirten Likoğlu, "Şanlıurfa'da amansız bir şekilde tescilsiz, çalıntı motosiklet uygulamamız oldu. Bu çalıntı ve tescilsiz motosikletler maalesef şehrimizde çok yaygın bir şekilde suç işlenmesinde kullanılmaktadır. Bu motosikletler, uyuşturucu satışı, taşınması ve hırsızlık olaylarında kullanılmaktadır. Bu motosikletler, tespit edilmesin, kaçabilsin diye kullanılmaktadır. Kazalara karıştıklarında da sahipsiz gözüküyor. Motosikleti bırakıp kaçıyorlar, gerçek şahsa ulaşamıyoruz. Bu mücadelemizi kararlı bir şekilde devam ediyoruz" diye konuştu 

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

banner24

banner49