Öne Çıkanlar Sancaktepespor 5-0 Şanlıurfaspor Çok Sayıda Zırhlı Askeri Araç Hataya Sevk Edildi Karaköprüde sıkışmalı kaza Başkan Beyazgül 1 yaralı

Bu haber kez okundu.

“Toptancılar Arasında Marketin Ne İşi Var”
Şanlıurfa Gıda ve Toptancılar sitesinde çeşitli sorunların yaşanması karşısında bir de perakende satış yapan marketlerin açılması, esnafların tepkisine neden oluyor. Toptan gıda satışı yapan esnaflar, sitede perakende satışının yapılmasının kendilerine sorun yaşattığını söyledi.
 
Şanlıurfa’nın tek ticaret merkezi olan Gıda ve Toptancılar Sitesinde (ŞUTİM) toptan satışlar yapıldığı ancak, daha önce bir marketin açıldığı ve bir başka marketin daha açılmaya çalışıldığı belirtildi.
 
“TOPTANCILAR ARASINDA MARKETİN NE İŞİ VAR”
 
Toptan gıda satışının yapıldığı ŞUTİM’de daha önce bir marketin açıldığını ve açılan market nedeniyle satışlarının durduğunu belirten esnaflar, toptancılar arasında açılan markete tepki göstererek, açılmaya çalışılan yeni marketin de açılmaması gerektiğini söyledi. Duruma tepki gösteren esnaflardan Halil Emek, “zaten mevsimlik tarım göçünün başlamasıyla birlikte iş yapamaz olduk. Burada toptancı esnafı çalışıyor ve marketler açılıyor. Perakende satış yapan marketlerin burada ne işi var? Daha önce açılan bir market var ve o market yüzünden satışlarımız ciddi anlamda düştü. Şimdi yeni bir market açılıyor, bu marketin açılmasını istemiyoruz. Bu konuda yetkililerin üzerine düşeni yapması gerekiyor ve büyük marketlerin buranın dışında yapılması gerekiyor” şeklinde konuştu.
 
“MARKETLER CİROMUZU DÜŞÜRÜYOR”
 
Toptancılar arasında açılan perakende satış yapan marketlerin, toptancıların işini aksattığını belirten bir diğer esnaf Mehmet Sıktı Karakuş da, aynı şekilde tepki göstererek, “elimizde bir kazancımız varsa, onu da marketçiler alıyor. Açılan bir market bile ciromuzu düşürüyorken, iki market olursa dükkanı kapatmak zorunda kalacağız. Burası toptancılar sitesi ama herkes kafasına göre dükkan açabiliyor, bu durumun engellenmesi lazım. Biz esnaflar olarak, burada perakende satış yapan marketlerin faaliyet göstermesini istemiyoruz. Perakende satış yapan marketler, kent merkezinde açılsın ama burası market yeri değildir” ifadelerini kullandı.
 
“TİCARET MERKEZİ GELİŞTİRİLSİN”
 
Kentin tek ticaret merkezi olan ŞUTİM’in geliştirilmesi gerekirken, sürekli sorunlarla boğuştuğunu söyleyen Gıda ve Toptancılar Sitesi Başkanı Salih Karacan, “esnaflarımız marketler konusunda çok şikayetçi, biz de esnafımızın bu sorunlarına çözüm bulmak için çalışacağız” diyerek, marketlerin açılmasının engellenmesi için tüm çabayı sarf edeceklerini söyledi. Konuyla ilgili konuşan Karacan, “Buranın kuruluş amacı toptancıların faaliyet göstermesidir. Perakendecilerin burada işi yok, daha önce bir marketin burada açılmasına neden müsaade edildi anlamış değilim. Toptancıların satışlarını düzgün yapabilmesi için marketlerin burada kurulmaması lazım, bu anlamda yetkilileri göreve çağırıyorum. Burası bir ticaret merkezi, toptancıların ne işi var? Marketlerin yapılmasına müsaade edilmemesi lazımdı, şimdi biz açılacak ikinci marketin yapılmaması için elimizden gelen çabayı sarf edeceğiz” dedi.
 
Gıda ve Toptancılar sitesinde faaliyet gösteren tüm esnaflar, kendi işleri açısından şartların olumlu yönde geliştirilmesi gerektiğini söyleyerek, bu anlamda yetkililerin yardımını beklediklerini sözlerine ekledi.  

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

banner24

banner49