Öne Çıkanlar Karaköprüde sıkışmalı kaza Sancaktepespor 5-0 Şanlıurfaspor Çok Sayıda Zırhlı Askeri Araç Hataya Sevk Edildi 1 yaralı Başkan Beyazgül

Bu haber kez okundu.

Toplumsal Olaylar Yanmayan Üniforma
Toplumsal olayların yoğun olarak yaşandığı kentler için, İçişleri Bakanlığı tarafından Emniyet Genel Müdürlüğü'ne yanmaz üniformalar verildi.
 
Toplumsal olayların yoğun olarak yaşandığı kentler için, İçişleri Bakanlığı tarafından Emniyet Genel Müdürlüğü'ne yanmaz üniformalar verildi. Bu kapsamda Şanlıurfa'ya da 30 adet yanmaz üniforma ve 10 adet yangın battaniyesi gönderildi.
 
Şanlıurfa Emniyet Müdürlüğü'nden yanmayan üniformalarla ilgili alınan açıklamada, şu ifadelere yer verildi: "Son zamanlarda ülkemizde meydana gelen toplumsal olaylarda görev alan çevik kuvvet personeline karşı; molotof kokteyli, havai fişekli saldırılar yapılmakta ve saldırılar sonucunda görev yapan emniyet teşkilatı personelinin elbiselerinin yanması sonucu, zaman zaman yaralanmalar meydana gelmektedir. Söz konusu yaralanmaların ve istenmeyen olayların önüne geçilmesi amacıyla Emniyet Genel Müdürlüğü tarafından AR-GE çalışmaları kapsamında, çevik kuvvet birimlerinde görevli personelin molotoflu, havai fişekli ve benzeri saldırılardan korunmasına yönelik olarak, termal koruyucu elbise alımı yapılmıştır."
 
Şanlıurfa'ya Temmuz ayında teslim edilen 30 adet üniformanın henüz kullanılmaya başlanmadığı belirtilirken, emniyet yetkilileri, kullanımı için henüz eğitim almadıklarını, bunun eğitimini verecek polislerin 6 ay boyunca itfaiyede eğitim almaları gerektiğini, bu nedenle henüz tatbikat yapmadıklarını söyledi. Emniyet yetkilileri, ayrıca Şanlıurfa'da molotof kokteyli saldırıların pek yaşanmadığını, bu sebeple bugüne kadar hiç kullanmadıklarını kaydetti.
 
Emniyet yetkilileri, yanmayan kıyafetlerin çevik kuvvet üniforması üzerine giyilmediğini, başlı başına bir üniforma olduğunu aktardı. Üniformanın çok yoğun alev aldığında yangın battaniyesi ile söndürülebildiği, yanmayan üniformaların vücutta sıcaklığı hissettirdiği ancak koruyucu olması sebebiyle herhangi bir yanık meydana gelmediği belirtildi.
 
Yetkililer, yanmayan üniformaların eğitimlerini aldıktan sonra toplumsal olayların yaşandığı il merkezinde ve ilçelerde kullanacaklarını söyledi. Üniforma; pantolon, ceket, kask ve eldiven olmak üzere 4 parçadan oluşuyor. 

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

banner24

banner49