Öne Çıkanlar Dev Bir Proje İçin Daha Bismillah Dedi sosyal medya ilçeye yeni spor kompleksleri kazandırıyor Urfada feci kazada ölü sayısı 7ye çıktı 1 yaralı

Bu haber kez okundu.

TOKİ Basın Sitesinde çalışmalar sürüyor
 Ankara’dan gelen TOKİ Daire Başkanlarından Osman Direnç öncülüğündeki Uzman Heyet, Şanlıurfa’da görev yapan Basın mensupları için TOKİ tarafından Karaköprü ilçesinde yaptırılan ve inşaatı tamamlama aşamasına gelen 229 konutta incelemelerde bulundular.

TOKİ tarafından, 06 Mayıs 2013 günü ihalesi yapılan Şanlıurfa Basın Sitesinin, kararlaştırılan tarihte tamamlanacağı ve yapılacak kontrollerden sonra kesin kabulu ile birlikte, hak sahiplerine teslim edileceği belirtiliyor.

Hafta sonu; Diyarbakır ve Şanlıurfa genelinde TOKİ tarafından yapımı devam eden yatırımlarda incelemelerde bulunan TOKİ Daire Başkanlarından Osman Direnç, Başkan yardımcısı Murat Oskay, Uzman Murat Keleş, Şanlıurfa’ya gelerek Karaköprü’de basın mensupları için yaptırılan 229 konutta incelemelerde bulundular.

TOKİ heyetine; TOKİ Basın Sitesi Müteahhidi Şanver Kadıoğlu ve Şantiye Şefi İnşaat Mühendisi Ömer Ferhat Tavaş’ın yanı sıra Şanlıurfa Gazeteciler birliği Başkanı Veysel Polat, 2. Başkan Mehmet Talat Akay ve Genel Sekreter Müslüm Abacıoğlu da eşlik ettiler.

 

Gecikme olmayabilir

Konutların tamamının içi ve dışında, bodrum katlarında, doğal gaz ve atık su borularında bile sıkı bir incelemelerde bulunan TOKİ heyeti, hava şartlarının çok soğuk geçmemesi halinde belirlenen bitim tarihi olan 2015 yılı 20 Şubat tarihine kadar işin bitirileceğine inandıklarını, aksi durumda yolların yapımı ile ilgili diğer müteahhitlere tanındığı gibi 1 ay gibi bir süre uzatma da verilebileceğini, ancak Şanlıurfa’nın mevsim şartları göz önünde bulundurulduğunda, böyle bir uzatmaya da gerek kalmayacağını sandıklarını belirttiler.

Yüklenici Firma (Müteahhid) yetkilisi Şanver Kadıoğlu ise, çalışmaları aralıksız sürdürdüklerini belirterek, ellerinden geleni fazlasıyla yaptıklarını, hiçbir aksamaya meydan vermeden, işlerini bir an evvel bitirmeye ve yollarına devam etmeye kararlı olduklarını söyledi.

 

Emeği geçenlere candan teşekkür

Basın Sitesi inşaatı ile ilgili, TOKİ’nin üzerine düşeni yaptığını ve sürekli kontrol ettiklerini belirten Şanlıurfa Gazeteciler Birliği Başkanı Veysel Polat, “Özellikle Sayın Cumhurbaşkanımız Recep Tayyip Erdoğan ve Başbakanımız Ahmet Davutoğlu başta olmak üzere, Şanlıurfa’da görev yapan basın mensuplarının şehrin en güzel ve en kıymetli yerinde ev sahibi olmalarına vesile olan TOKİ Başkan ve Çalışanlarına, zor günümüzde bizlerden desteğini esirgemeyen Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanımız Şanlıurfa Milletvekilimiz Faruk Çelik’e, Şanlıurfa Büyükşehir Belediye Başkanı ve eski Valimiz Celalettin Güvenç ile AK Parti Şanlıurfa Milletvekilimiz Emin Önen’e arkadaşlarımız adına candan teşekkür ediyoruz. Emeği geçen herkesten de Allah razı olsun diyoruz. TOKİ heyetinin hafta sonu yaptıkları incelemelerinden ve sohbetlerinden anladığımız kadarıyla, uzun süreli herhangi bir aksama olmayacak inşaallah. İşin bitiminde TOKİ heyeti tekrar kontroller için gelecek ve varsa eksikliklerin giderilmesini sağladıktan sonra kesin kabul ile birlikte bizlere evlerimiz teslim edilecek. İnşaallah diğer illerde olduğu gibi bizlerde güzel bir törenle anahtarlarımızı Cumhurbaşkanımızın, Başbakanımızın, Bakanımızın ve emeği geçen büyüklerimizin ellerinden alırız. Kısaca Allah’ın izniyle bahar mevsimi hepimiz evlerimizde taşınmış oluruz. Şimdiden hepimize hayırlı olsun” dedi.

 

Aksaklıklar gideriliyor, taksitler yatırılacak

İnşaat devam ederken baş gösteren bazı aksaklıklarında giderilmesi konusunda ilgililere destek olduklarını belirten Şanlıurfa Gazeteciler Birliği Genel Sekreteri Müslüm Abacıoğlu da, “Konutlarımızın tapu işlemlerinin yapılabilmesi için binaların üzerine oturtulduğu parsellerin birinde 1979 yılında DEDAŞ tarafın bir şerh konulmuştu. Sağolsunlar Milletvekilimiz Emin Önen ve gazetecilerin yakından tanıdığı Şanlıurfa Valiliği eski basın Müdürü ve Planlama Müdürü olan Vekilimizin Ankara’daki Danışmanı Cemal Sofuoğlu’nun ısrarlı takipleri ve girişimleri sonucu nihayet şerh kaldırıldı. Sitemizi çevreleyen istinat duvarı yanındaki yolların da Karaköprü Belediyesi tarafından bir an evvel yapılmasıyla inşaallah başka sorunlar çıkmadan evlerimize taşınacağız. Karaköprü Belediyesinde zaten sorun olmaz. Arkadaşlarımız T.C.Ziraat Bankası Karaköprü Şubesinde yapılan sözleşmeleri gereği aynı Banka ve hesaba 20 Ocak 2015 tarihi itibariyle taksitlerini yatırmaya başlayacaklar” diyerek hak sahibi gazeteci arkadaşların biraz daha sabırlı olmaları gerektiğini belirtti.

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

banner24

banner49

banner48