Öne Çıkanlar urfa sosyal medya Başkan Beyazgül erın bakan

Bu haber kez okundu.

TKDK 'ye 54 proje sunuldu
TKDK Şanlıurfa İl Koordinatörlüğüne 13. Proje Çağrı Döneminde toplam yatırım tutarı 117 Milyon TL olan 54 proje sunuldu. IPARD programının uygulandığı 42 il bazında en çok yatırım yapılacak il sıralamasında Şanlıurfa birinci oldu.
Tarım ve Kırsal Kalkınmayı Destekleme Kurumu Şanlıurfa il Koordinatörü Mustafa Bozkurt yaptığı açıklamada: “On üçüncü çağrı dönemimiz10 Şubat 2015 itibari ile tamamlanmış ve Şanlıurfa İl Koordinatörlüğümüz yapılacak yatırımlar açısından çok başarılı bir dönem yaşamıştır” dedi. Bozkurt; Şanlıurfa genelinde yapılacak yatırımlar için 54adet proje alındığını ve bu projelerin toplam yatırım bedelinin117 Milyon TL olduğunu ifadelerine ekledi. Ayrıca Şanlıurfa’mıza en büyük yatırımların bu dönemde sunulduğunu ve alınan bu projelerin Şanlıurfa’nın ekonomisine çok önemli katkılarının olacağını söyleyen Bozkurt, “Yapılacak bu yatırımlar ile; Kırsal kesimde istihdam artacak,  insanlara yeni iş kapıları açılacak, köyden kente göç önlenecek,  AB standartlarında üretim yapan işletmelerin sayısı artacak ve tarımsal ürünlerin Avrupa pazarına erişimi kolaylaşacak ” dedi.
BOZKURT, “İl Koordinatörlüğümüze sunulan projelerin sektörel dağılımı : Süt ve Süt Ürünlerinin İşlenmesi ve Pazarlanması tedbiri kapsamında 6 proje, Et ve Et Ürünlerinin İşlenmesi ve Pazarlanması tedbiri kapsamında 1 proje, Meyve ve Sebzelerin İşlenmesi ve Pazarlanması tedbiri kapsamında 3 proje, Çiftlik Faaliyetlerinin Çeşitlendirilmesi ve Geliştirilmesi tedbiri kapsamında 17 proje, Yerel Ürünler ve Mikro İşletmelerin Geliştirilmesi tedbiri kapsamında 24 proje, Kırsal Turizm tedbiri kapsamında 3 proje olmak üzere toplam 54 projenin kabulü şeklinde gerçekleşmiştir ” dedi.
BOZKURT; Projesi yetişmeyen veya varsa yeni proje düşünenlerin de TKDK Şanlıurfa il Koordinatörlüğünü takip etmelerini ve önümüzdeki aylarda yapılacak yeni çağrılar kapsamında başvurmalarını beklediği sözlerine ekledi. 

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

banner24

banner49

banner48