Öne Çıkanlar sosyal medya Şanlıurfaspor Nazili Belediyespor polis 1 Ölü harran

Bu haber kez okundu.

Titreyen ellere, ısınma molası
Zor şartlar altında ekmek mücadelesi veren Evren Sanayi Sitesi esnafı, dondurucu soğukta, bir iş yerine kurulan yöntemle ısınmaya çalışıyor. Sanayi esnafı, boşalttıkları yağ ile  demirden yaptıkları sobaya benzer ısınma gereçiyle ısınmaya çalışıyor.
Evren sanayi sitesinde soğuktan etkilenen esnaflar iş yerinde kurdukları sobalarla ısınmaya çalışıyor. Bir çok aracı dışarıda soğuk altında tamir etmeye çalışan esnaf zor şartlarda ekmek mücadelesi veriyor. Kış aylarında dükkanlarına kurmuş oldukları sobayla ısınmaya çalışan sanayi esnafı, vatandaşların sorunlarına çözmek için fedakarca çalışıyor. Dondurucu soğuğa aldırış etmeden çalışmalarını sürdüren esnaf, bir yandan ısınmak için soba etrafında toplanıyor.
Yaklaşık 20 yıldır sanayide oto tamircisi olarak hizmet veren  Salih Çiftçi “Kış aylarında çalışma koşulları biraz daha zor oluyor, soğuk havalara karşı sobayla ısınmaya çalışıyoruz, iş yaparken yerlere yatıyoruz. Soğuk havalarda çok zor. İki iş yapıyoruz, bir sobaya geliyoruz. Yaptığımız araç sayısı da birkaç tane olunca dışarıda çalışmak zorunda kalıyoruz. Kar yağışı her taraf su baya bir zor oluyor ancak bizim ekmek paramız da bu. Sanayide kömür sistemi ile ısınıyoruz. Ufacık bir soba dükkanı ısıtmıyor. Bağışıklık biraz kuvvetli bizde, küçüklükten bu yana sanayide olduğumuzdan dolayı hastalık yinede oluyor.” 

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

banner24

banner49