Öne Çıkanlar Yapılan Çalışmaları Yerinde İnceledi Yeşildirek 14 Yıldır Yıkılmayı Bekliyor 1 yaralı sergı sanlıurafspor

Bu haber kez okundu.

Terzicilik Mesleği  Yok Oluyor

Uzakdoğu ülkelerinden ucuz malların neredeyse bütün sektöre girmesi, elbise diken terzi esnafın işini zorlaştırıyor. Eskiden takım elbise diken terziler, şimdi çalışan kesimin elbiselerini ütülüyor, mağaza ürünlerin tamirini yapıyor. Okulların açılmasıyla birlikte terzi mesleğinde çalışan çıraklarda işi bıraktı.

Eskiden takım elbise diken terziler, şimdi çalışan kesimin elbiselerini ütülüyor. mağaza ürünlerini tamiratını yapıyor. Okulların açılması bir çok esnafı sevindirdi, ancak terziler bu sevinçten pay alamadı. Çünkü onlar okul sezonundan umduğunu bulamadı.Çalışan çıraklarda işi bıraktı.

Bahçelievler mahallesinde yaklaşık 30 yıllık terzi esnafı Mehmet Taşalan, sıkıntılı bir dönem yaşadıklarını ve dikecek elbise bulamadıklarını söyledi. Önceki yıllarda yaklaşık 100 takım elbise diktiğini ifade eden Taşalan şimdilerde ise dikecek elbise bulamadıklarını aktardı. Taşalan "Eskiden öğrencilerin hepsi pantolon diktirirdi. Siparişlerden dolayı başka işlere vakit bulamıyorduk. Önceki yıllarda okullar açılmadan yüzlerce sipariş alırdık. Şimdi ise ucuz Çin malı okul kıyafetleri yüzünden, yeni eğitim sezonunun başladığının farkına bile varamıyoruz ayrıca yazın aldığım çıkarlarda okul açılmasıyla birlikte işi bırakıyor " dedi.

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

banner24

banner49