Öne Çıkanlar Birecikte Doktorun öldüğü kazanın görüntüleri ortaya çıktı baskan karakopru Sancaktepe -Şanlıurfaspor Vali Erin Yıldız Meydanında Vatandaşla Buluştu

Bu haber kez okundu.

Terzicilik mesleği can çekişiyor
Şanlıurfa’da Terzilik mesleğinin gelişen teknoloji ve Hazır giyimde kullanılan kredi kartları  nedeniyle kaybolmaya yüz tuttum durumda.

Terzilik mesleğinin gelişen teknoloji nedeniyle kaybolmaya yüz tuttuğunu anlatan Fevzi Çalı, ''Yaşadığımız eleman sıkıntısı nedeniyle artık bu işi yapmak bize ağır geliyor. Terzilik mesleği son zamanlarda can çekişiyor. 8 yıllık zorunlu eğitimle çocuklar 15 yaşında okulu bitiriyordu, bu yaştaki bireylere iş öğretmen kolay olmuyordu. Yaşımız belli seviyeye geldi. Artık kalfamız, çırağımız ve orta elemanımız olmadığından tüm işleri kendimiz yapıyoruz'' diye konuştu.

'Şanlıurfa’da yaygınlaşan kredi kartı kullanımı vatandaşları hep başka yerlere yönlendirdi. Şimdi bir mağazadan kıyafet alıyorsunuz, kredi kartına 12 ay taksit yapılıyor. Büyük firmalar bunu yapabiliyor ama bizim böyle bir sistemi hayata geçirme şansımız yok.''

Eylül Terzisi Ömer Baziki” 2 yıl öncesine kadar sipariş yoğunken şuan sipariş alamamaktayız mesleğe eleman yetiştiremiyoruz, alamam sıkıntımız var eskiden işyerinde 3-4 eleman çalışırken şuanda bir eleman bile çalıştıracak durumda değilim eskiden kış aylarında iş yoğunluğu vardı. şuanda sadece mağazaların tamiratlarını yapıyoruz başka hiçbir şekilde iş yapmıyoruz bir çok esnaf işi bıraktı. Şuanda sipariş olmadığı için bir olarak işleri yetiştirebiliyoruz zaten iş yok, şuanda eleman yetiştiremediğimiz için meslek ölme noktasına geldi her şey tekstile döndü eskiye dönük işlerin olması işin vatandaşlarında dikişe önem vermesi lazım vatandaşta haklı mağazalarda kredi kartı ile 10-12 taksitle alış veriş yapıyor. Sanki mağazalardan bedava alıyormuş gibi bizim fiyatları baya düşürdüler 10 yıl önce diktiğimiz fiyata şuan aynı fiyata dikiyoruz dedi” 

 

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

banner24

banner49