Öne Çıkanlar Başkan Kuş: Geleceğe bırakacağımız en büyük miras Türkiye Cumhuriyetidir ibrahim ont Akabede araç takla attı Şanlıurfalı Kadınlar Kudüse Sahip Çıktı Urfada Parmağına Cıvata Sıkışan Çocuk Kurtarıldı

Bu haber kez okundu.

Ters Laleler Halfeti İklimine Uyum Sağladı

Halfeti’ye özgü olan Karagül’ün yaygınlaştırılması kapsamında Yeşilözen Mahallesinde yetiştirilen Karagüller açmaya başladı. Ayrıca Halfeti’de ilk defa denenen Ters Lale Fritillaria İmperialis (Vuslat) çeşidi demonstrasyonu başarılı şekilde tamamlandı. Hüznün sembolü olarak bilinen Ters Laleler Halfeti iklimine uyum sağladı. Turuncu rengiyle Karagül’le bütünleşen Ters Laleler Halfeti’ye yeni bir renk katmıştır. Ters laleler ve karagül Halfeti'ye gelen yerli ve yabancı turistlerin büyük ilgisini çekiyor.

Halfeti tarım orman İlçe müdürü Mehmet Akan Akmeşe, Tarım ve Orman Bakanlığı’nın desteğiyle Halfeti’nin Yeşilözen mahallesinde kurulan 500 m2'lik demonstrasyon serasında yetiştirilen Karagül ve açık alanda denenen Ters Laleler Nisan ayı ile birlikte açmaya başladığını belirti.

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

banner24

banner49