Öne Çıkanlar sosyal medya Yeşildirek 14 Yıldır Yıkılmayı Bekliyor sergı Yapılan Çalışmaları Yerinde İnceledi 1 yaralı

Bu haber kez okundu.

Tellabyat özgür Suriye ordusuna geçti
IŞİD’in kontrolündeki YPG ve Özgür Suriye Ordusu’nun (ÖSO) kontrolüne geçen Telabyad'ta bugün ÖSO bayrağı çekildi.
Geçtiğimiz aylarda IŞID'in elinde bulunan Şanlıurfa'nın Akçakale İlçesi'nin karşısında bulunan Suriye'nin Tellabyat kenti YPG ve ÖSO güçlerin tarafından geri alındı.  Bir süredir YPG'nin kontrolünde olan Tellabyat ÖSO güçlerin kontrolüne geçti. ÖSO sabah saatlerinde gümrük kapısına ve ilçeye dev bayrak astı  Akçakale'nin karşısında bulunan Rakka’ya bağlı Telabyad ilçesi’nde dün gece  Özgür Suriye Ordusu ilçenin hakim tepelerine dev bayraklar astı.
IŞİD ile çatışmaya girmeden Telabyadı kontrolüne geçiriren YPG ÖSO, Yaklaşık 2 ay süren çatışmanın ardında Akçakale Sınır Kapısı'nın hemen karşısındaki Telabyad Sınır Kapısı'na, büyük bir ÖSO bayrağı dikti. Bölgedeki kaynaklar, PYD'nin yapılan anlaşma doğrultusunda Telabyad'dan çekildiğini, hem ilçenin hem de sınır kapısının denetimini ÖSO'ya bıraktığı öğrenildi. 

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

banner24

banner49