Öne Çıkanlar urfahaber urfa Şanlıurfada Yağmur Bereketi tesisi ümgeneral Koç Şanlıurfada

Bu haber kez okundu.

Telabyatta çatışmalar şiddetlendi
Suriye’nin Tel Abyat ilçesinde iki grup arasında çıkan çatışma dolayısıyla Akçakale Gümrük Kapısının kapatılması sonrası, kapıda yoğunluk oluştu.
 
Suriye’de devam eden iç savaş nedeniyle Akçakale Gümrük Kapısı giriş çıkışlara kapatıldı. Giriş çıkışların olmaması Gümrük Kapısı önünde yoğunluğun olmasına neden oldu. Suriye'nin Telabyad İlçesi'nde, Özgür Suriye Ordusu'na mensup muhalifler ile terör örgütü El Kaide bağlantılı Irak Şam İslam Devleti mensupları arasındaki çatışmalar 3 gündür aralıklarla devam ediyor. Akçakale'de vatandaşlar, gece de süren çatışmalarda duyulan silah ve patlama sesleri nedeniyle tedirginlik yaşıyor. Telabyad'daki çatışmalar sırasında sınırı aşan roket ve top mermisi ile uzun namlulu silahlara ait kurşunların geldiği ilçede vatandaşların sınıra yaklaşmamaları yönünde uyarı anonsları yapılıyor. İç savaş nedeniyle ülkelerine geçiş yapamayan Suriyeliler, Gümrük Kapısında beklemeye devam ediyor. Öte yandan Suriye’den Türkiye’ye giriş yapmak istemeyenlere de izin verilmiyor. Çift taraflı yoğunluk oluşurken, yetkililer de zor durumda kalıyor. Alınan bilgiye göre, girişleri yapamayan Suriyeliler, geçişlerine izin verilmesi için yetkililere zaman zaman tartışıyor. Ayrıca, sınıra yakın olması dolayısıyla Akçakale’de tedirgin olan vatandaşlar, yoğunluğun ve iç savaşın bir an önce son bulmasını istiyor.  

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

banner24

banner49