Öne Çıkanlar urfa urfahaber Şanlıurfada Yağmur Bereketi tesisi ümgeneral Koç Şanlıurfada

Bu haber kez okundu.

Tel Abyadta Açılan Hastanede 22 Bin Kişi Şifa Buldu
Uzun yıllar terör örgütlerinin işgali altında kalması nedeniyle kamu hizmetlerinin durma noktasına geldiği Telabyad, barış, huzur, güven ve istikrar ortamına Barış Pınarı Harekatı ile yeniden kavuştu. Türk Silahlı Kuvvetleri tarafından 9 Ekim 2019 günü başlatılan operasyon ile teröristlerin temizlendiği Telabyad’da, Şanlıurfa Valiliği bünyesinde kurulan Suriye Destek ve Koordinasyon Merkezi (SUDKOM) ile kamu hizmetleri yeniden verilmeye başlandı.
Tel Abyad Polis Teşkilatı Göreve Başladı
Polis teşkilatında görev almak için müracaat eden, gerekli güvenlik soruşturmaları yapıldıktan sonra, mülakat ve eğitimleri başarıyla tamamlayarak göreve başlayan Tel Abyad yerel polisi, göreve başladı. İlçe merkezi ve bağlı beldeler görev yapan yerel polisler ile güvenlik en düzeye çıkarıldı. İlçe ve beldelerin giriş ve çıkışlarında kurulan arama noktaları ile de olası saldırılara karşı önlemler arttırılırken, araçlar didik didik aranıyor.
Yıllar Sonra Temiz Suya Kavuştular
Telabyad’da, SUDKOM koordinesinde yürütülen faaliyetler kapsamında bölge halkının temiz su içmeleri için de çalışmalar hummalı şekilde yürütülüyor. Telabyad bölgesinde bulunan 21 su kuyusunun yeniden faaliyete girmesi ile bölge halkı yıllar sonra temiz suya kavuştu.
Ekonomi Canlanıyor
Barış Pınar Harekatı ile güvenli hale gelen Telabyad’a, halk yerleşmeye devam ederken, ticari ve ekonomik hareketlilik de başladı. Telabyad’dayaşayan ve tarımla iştigal edenlerin kayıt altına alınması, ekilebilir arazilerin tespit edilmesi ve ürün deseninin belirlenmesi gibi faaliyetler Şanlıurfa Tarım ve Orman İl Müdürlüğü ve Toprak Mahsulleri Ofisi tarafından yürütülürken, üreticilerin elinde bulunan hububatlar için de fiyat teklifi yapılarak alımlar gerçekleştiriliyor. Bu kapsamda TMO, geçtiğimiz hafta Telabyad alım merkezinde 60 bin 840 kg arpa alımı gerçekleştirdi.
Akçakale Gümrük Kapısı’ndan geçtiğimiz günlerde ilk çimento ihracatı da gerçekleştirilmiş oldu.
22 Bin Kişi Şifa Buldu
İlçe merkezinde bulunan ve yeniden faaliyete konulan Telabyad Hastanesi de, Suriyeli doktorları göreve başlaması ile yeniden şifa dağıtıyor. Bugüne kadar yaklaşık 22 bin kişinin poliklinik ve acil servis hizmet aldığı hastaneye gelen Suriyeliler, Türkiye Cumhuriyeti’ne destekleri için teşekkür ediyor.
Okullarda Yeniden Eğitimler Başladı
Terör örgütü PKK/YPG’nin işgali nedeniyle uzun yıllar eğitim öğretim hakkından mahrum kalan Telabyadlıçocuklar, Barış Pınarı Harekatı sonrasında yeniden okullarına kavuşmanın sevincini yaşıyor.
SUDKOM nezaretinde tadilatları yapılan ve eksiklikleri giderilen okullar, öğrencilerle dolmaya başladı. Telabyad’da 160 okulda 790 öğretmen ve 15 bin 200 öğrenci, Suriyeli öğretmenler eşliğinde eğitimlerine devam ediyor.
Güvenlik Önlemler Artırıldı
Akçakale ilçesinin karşısında bulunan Suriye'nin Tel Abyad ilçesine bağlı Suluk beldesinde Belediye binasını arkasında bulunan Özgür Suriye ordusuna ayıt karargâhta meydana gelen patlamada 3 askerimiz şehit olurken tüm ilçelerde güvenlik önlemleri artırıldı ilçe girişlerinin dört yanında kurulan kontrol noktalarında giriş ve çıkışlarda önlemler artırıldı
Haber: Mustafa BAYAR

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

banner24

banner49