Öne Çıkanlar urfa urfahaber Şanlıurfada Yağmur Bereketi ümgeneral Koç Şanlıurfada tesisi

Bu haber kez okundu.

Teknolojiye Yenilen Meslekler

Şanlıurfa'da, demir dövme mesleği yok oluyor. Eskiden Haşimiye civarında bir çok demir ustası varken bugün ise sayılı bir kaç kişi kaldı. Kalan demir ustalarda çocuklarını yetiştiriyor.

Dedesinin de demir ustalığı öğrendiğini belirten İsmail Turma, "Dede mesleği olan demirciliği ben dedemden öğrendim ama iki oğlum olmasına rağmen bu sanatı bir oğluma öğretebiliyorum. Bir zamanlar bu civarda pek çok demir ustası bulunduğunu ancak artık bu mesleğe ilgi duyanlar azaldı. Yanan ateşte demirleri kızdırıp çekiçle demirleri istediğimiz şekle sokuyoruz. bir sürü demir işçiliğini yapıyoruz. demircilik mesleği bir yandan teknolojiye yenik düştü. Diğer yanda ise köylünün şehre göç etmesi büyük ölçüde etkili olmuştur. Kalan köylüler ise artık eksisi gibi dövme demir almıyor. Teknoloji ile birlikte mesleğimiz yok oluyor"dedi

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

banner24

banner49