Öne Çıkanlar Dev Bir Proje İçin Daha Bismillah Dedi erik sanlıurfaspor valı bayram

Bu haber kez okundu.

Teknolojide Öncü Dicle Elektrik

Hizmet verdiği illerde EPDK ve Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanlığı’nın ilgili mevzuatları doğrultusunda müşteri memnuniyetini artırmak için altyapı yatırımlarına ağırlık veren Dicle Elektrik, teknolojik yatırımlarını müşteri memnuniyetinin yanı sıra enerji kalitesine katkı sağlayacak başlıca unsur olarak kabul ediyor.

Merkez, 4 Projeyi Hayata Geçirdi

2017 yılının ilk yarısında alınan izinle faaliyetlerine başlayan Dicle Elektrik Ar-Ge Merkezinde, kronikleşen kayıt dışı elektrik kullanımını önlerken, daha kaliteli ve kesintisiz elektrik enerjisi sağlayacak projeler üzerinde çalışmalar yürütülüyor. Söz konusu merkezde ilk etapta 1,5 milyon lira bütçeli Atlas Projesi, 40 milyon lira bütçeli Yatay Sayaç Projesi, 16,5 milyon lirabütçeli Dijital Dönüşüm Projesi ve 7 milyon lira bütçeli Saha Yönetim Sistemi (SYS) Projesi hayata geçirildi.

Bahse konu bu projeler, bölgeye özgün teknik, kültürel, sosyal ve coğrafi kriterlere uygun şebeke analiz, tasarım ve yönetimi, akıllı ölçüm sistemleri analiz, tasarım ve yönetimi, kesinti analiz, tasarım, yönetimi, iş gücü yönetimi, enerji talep ve tüketim analizi, yönetimi, varlık yönetimi, yatırım analiz, tasarım ve yönetimi ve entegrasyonu içeriyor.

Projeler tamamlandığında; arıza kaynaklı kesintilere hızlı müdahale ve kayıt dışı kullanımı önlemekten, kesinti süresini kısaltmaya birçok yeni teknolojiden tüketiciler yararlanacak.

Teknolojide Öncü Dicle Elektrik

Dicle Elektrik’te teknolojik yatırımlar, kaliteli ve kesintisiz enerji sağlamanın yanında operasyonel verimlilik ve kontrol üzerine yapılıyor. Teknolojik yatırımları ile sektörün lideri konumuna gelen Dicle Elektrik Dağıtım’ın yetkilileri, bu duruma 250 binden fazla sayacın uzaktan okunduğu akıllı şebeke sistemi ile Mobil Saha Yönetim Sistemi’ni örnek gösterdiler.

Dijital Dönüşüm Projeleri ile Dicle Elektrik’in dağıtım sektörüne getirdiği inovatif yaklaşımı ve yüksek teknolojiyi bölgedeki elektrik tüketim israfı ve kayıp-kaçağın düşürülmesinde kullandıklarını ifade eden Dicle Elektrik Dağıtım yetkilileri, Ar-Ge Merkezinde geliştirilecek olan teknolojilerin, patent alınarak daha da ileri seviyelere taşıyacaklarını da kaydettiler.

Dicle Elektrik’in Yatırımları

Diyarbakır, Şanlıurfa, Mardin, Batman; Siirt ve Şırnak’ta özelleştirmenin gerçekleştiği 2013 yılından bu yana 1.2 milyar liralık yatırıma imza atan Dicle Elektrik Dağıtım tarafından bir kısmı hayata geçirilmiş olan teknolojik yatırımlar şunlar:

‘’Teknik Kalite İzleme Sistemi, Coğrafi Bilgi Sistemleri Geliştirme, Enerji Atlası, Saha Yönetim Sistemi, Sayaç Toplulaştırma, Primer Pano Uygulama, Sayaç ve Modem Teknolojisi, Haberleşme Stratejisi, Mekanik Sayaç Değiştirme, Elektrik Dağıtım Şebekesinde Kaçakla Mücadele Hususunda Dünya Uygulamalarının Araştırılması, Enerjinin Şifrelenmesi, Smart Grid Altyapısı, OSOS, Yeni Nesil Akıllı Sayaç, Kentsel Alanda AG Dağıtımın Dönüşümü, Örnek Köy, Dicle Dijital Dönüşüm.’’

Anahtar Kelimeler:
UrfaDıcleElektrık
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

banner24

banner49

banner48