Öne Çıkanlar getirildi Yine Halkın İçinde boks mıllı bırlık ve kardeslık restore

Bu haber kez okundu.

Tek Başına Oğlu İçin Mücadele Ediyor
8 yıldan beri otistik hastalığına yakalanan 15 yaşındaki İbrahim Halil Toprak, çenesi geriye kaydığı için yemekleri çiğnemeden tükettiği için gün geçtikçe kilo alıyor.
 
Anne Toprak, “çocuğumun tedavi edilmesini istiyorum, maddi durumumuz olmadığı için yetkilerden yardım eli bekliyoruz” dedi.
 
Şanlıurfa kent merkezi Eyyüp Nebi mahallesinde yaşayan Hacer Toprak, otizm hastalığına yakalanan çocuğunun tedavi edilmesini istedi. 15 yaşındaki oğlunun 8 yıl önce otizm hastalığına yakalandığını belirten Toprak, eşi olmadığı için tek başına çocuğunun sağlığı için mücadele ettiğini söyledi. Şanlıurfa’da tedavisi yapılamayan ve il dışında tedavi olması gereken 15 yaşındaki Toprak, herhangi bir gelirleri olmadığı için ailesine maddi zorluklar yaşatırken, bir an önce sağlığına kavuşarak, ailesini bu zor durumdan kurtarmak istiyor.
 
TEK BAŞINA OĞLU İÇİN MÜCADELE EDİYOR
 
Eşinin 3 yıl önce kalp krizi geçirerek, öldüğünü belirten Hacer Toprak, otizm hastası oğluna tek başına bakmak zorunda kaldığını söyledi. Yetkililer başta olmak üzere, akraba ve hayırseverlerin yardım etmediğini söyleyen Toprak, oğlunun hasta maaşı haricinde bir gelirleri olmadığını söyledi. Zor şartlar altında yaşam mücadelesi verdiklerini söyleyen Toprak, “Çocuğum tedavi edilmesini istiyorum. Çocuğumu nereye götürdüysem kapılar kapandı bize. Tek bir isteğim var; çocuğumun tedavi edilmesini istiyorum. Şanlıurfa’da tedavisi olmayan bu hastalığın büyük illerde tedavi edilmesi gerekiyor ama buna da maddi gücüm yetmiyor. Çenesinde sorun olduğu için yemek yerken, çiğneyemiyor, sürekli kilo alıyor. Çenesi geri kaydığı için ne konuşabiliyor, ne de doğru düzgün hareket edebiliyor” şeklinde konuştu.
 
BABASI ÖLDÜKTEN SONRA HİÇ TEDAVİ GÖRMEDİ
 
15 yaşındaki İbrahim Halil Toprak, en son 3 yıl önce babası ölmeden önce il dışında tedavi gömüş. Annesinin maddi durum ve okuma yazma sıkıntısından dolayı il dışına götürülemeyen Toprak, öte yandan hijyen sorunu nedeniyle yolcu otobüslerine de bindirilemiyor. Babası hayattayken, tedavi gördüğünü ancak, babası öldükten sonra tedavi göremediğini söyleyen anne Toprak, “oğlum en son babası hayattayken il dışında tedavi gördü. Babası il dışına götürdüğünde iki sene sonrasına randevu verdiler, eşim vefat ettiği için çocuğumu tedavi ettiremedim. Ne maddi durumumuz var ne de bilgim var, çocuğumun il dışında tedavi olması gerekiyor ancak, tek başıma bir şey yapamıyorum” ifadelerini kullandı.
 
URFA’DAKİ HASTANELER İL DIŞINA YÖNLENDİRDİ
 
Otizm oğlunu tedavi ettirebilmek için Şanlıurfa’daki hastanelere gittiğini ancak, Urfa’daki hastanelerin kendilerini il dışına yönlendirdiğini belirten anne Toprak, “çocuğumu tedavi için Urfa’daki hastanelere götürdüm, il dışına yönlendirdiler. Çocuğumun tedavisi burada yapılamıyor. Tedavisi ancak büyükşehirlerde yapılabiliyormuş ama maddi gücümüz olmadığı için götüremiyorum” dedi. Urfa’daki hastanelerde otistik hastalığının tedavisinin yapılamaması yetkilileri ayrıca ilgilendiren bir sorun olurken, yardım bekleyen anne Toprak’a şimdilik sahip çıkılması gerekiyor. Şanlıurfa, sözde büyükşehir statüsü kazandı ve sağlık alanında önemli adımlar kat ettiği belirtilse de bu kentte otizm hastalığının tedavisinin olmaması Sağlık Bakanlığını yakından ilgilendiriyor.
 
ENGELLİ MAAŞIYLA BİR HASTAYA VE 4 ÖĞRENCİYE BAKIYOR
 
Tek gelirlerinin engelli maaşı olduğunu belirten anne Toprak, aldığı bu maaşla engelli çocuğuna baktığını ve 4 çocuğunu okuttuğunu söyledi. Tek başına zorlu bir yaşam mücadelesi verdiğini söyleyen anne Toprak, “tek gelirimiz engelli oğlumun maaşıdır, başka da bir gelirimiz yok. Aldığım bu maaşla hem hasta oğluma bakıyorum hem de 4 tane çocuğumu okutuyorum. Bu maaşla geçindiğimiz için zorlu bir yaşam mücadelesi veriyorum.  

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

banner24

banner49