Öne Çıkanlar Dev Bir Proje İçin Daha Bismillah Dedi sosyal medya ilçeye yeni spor kompleksleri kazandırıyor Urfada feci kazada ölü sayısı 7ye çıktı sanlıurfaspor

Bu haber kez okundu.

TBMM KİT Komisyonu Şanlıurfa Valiliğini Ziyaret Etti

Tarım İşletmeleri Genel Müdürlüğüne bağlı Ceylanpınar Tarım İşletmesi Müdürlüğünün faaliyetleri ve işletme arazilerine yerleşen göçerlerin durumunun yerinde değerlendirilmesi amacıyla Şanlıurfa’ya gelen TBMM KİT Komisyonu Şanlıurfa Valiliğini ziyaret etti.

KİT Komisyonu Başkanı Manisa Milletvekili Uğur Aydemir ile Milletvekilleri Halil Eldemir, Tahir Öztürk, Fahrettin Oğuz Tor, Abdullah Öztürk, Ahmet Tan, Mustafa Şahin, Mehmet Erdoğan, Mehmet Akyürek, Mehmet Ali Aslan, Halis Dalkılıç, Nevzat Ceylan, Zekeriya Birkan, Salih Çetinkaya ve Oktay Çanak’tan oluşan komisyon, Valilik toplantı salonunda Şanlıurfa Valisi Abdullah Erin ile bir araya geldi.

Valilik makamında çalışmalarıyla ilgili Vali Erin ile görüş alışverişinde bulunan komisyon üyeleri, hazırlayacakları raporları ilgili bakanlılara iletecekler.

Şanlıurfa Valisi Abdullah Erin, iki gün sürecek çalışma ziyaretinin faydalı olmasını temenni ettiğini belirterek, “Sizin gözlemlerinizden bize aktaracağınız her konuyu değerlendirmek ve bundan istifade etmek istiyoruz” diye konuştu.

TBMM KİT Komisyonu Başkanı Uğur Aydemir ise," Öncelikle havaalanında başlayan sıcak bir karşılama, Şanlıurfa’nın bize havasını daha güzelleştirdi. Bu sıcak karşılamadan dolayında da ve ardından yapmış olduğunuz kahvaltıdan dolayı çok teşekkür ediyorum. Biz KİT komisyon olarak kendi komisyonumuza bağlı olan kurumlarımızı inceliyoruz, denetliyoruz. Komisyon faaliyetlerini genelde denetimlerini Ankara’da yapıyoruz. Bu dönem alt komisyon denetimlerini de Ankara’da tamamladık. Ama komisyonumuzu gerekli gördüğü zaman kurumalarımızı gidip yerinde görüp incelemeler yapıyor, denetimlerini yapıyor. Bugün bu vesileyle TİGEM kurumunu ziyaret etmek için Şanlıurfa’ya geldik. TİGEM bizim içim çok önemli bir kurum, kuruluş Türkiye için çok önemli bir kuruluş bir milyon altı yüz bin dekara arazisiyle yüzde ellisi sulanan arazisi için gerek tohumculuk açısından gerekse damızlık hayvan yetiştirilmesi bakımından Türkiye için çok önemli bir kurum haline geldi zaten, önemini de her geçen gün artırmaya devam ediyor, görüyoruz, gözlemliyoruz.

Kurumuz Şanlıurfa’da neler yapıyor, ne içiyor, ne biçiyor damızlık hayvanların, küçükbaş ne durumda, büyükbaş ne durumda diye ve bu Şanlıurfa’daki kurumuzu daha etkin, daha kapasitesini artırmak şekilde neler yapabiliriz diye bu düşünceyle buraya geldik. Tabi yaptıkları iyi işler için kendilerine teşekkür ediyoruz ve eksik olanları da not alacağız gerekli yerler bildireceğiz. TİGEM’in güzel şeyleri var kendilerine göre sorunları var ve onları da çok değerli müdürümüzden dinledik. Bir kes daha yarınki çalışmalarda kendilerini dinleyeceğiz. Çözüm yollarını Sayın Valimizle birlikte, Bakanlığımız ve Hükümetimizle birlikte çözüm yollarını birlikte arayacağız ve inşallah sorunları çözeceğiz.Şanlıurfa bizim için çok önemli bir yer ve peygamberler şehri Şanlıurfa’da bulunmaktan da büyük mutluluk duyuyoruz.

Coğrafyamızın etrafı cehennem ateşiyle yanarken, bu cehennem ateşinden kaçan, komşularımız, kardeşlerimiz il adımlarını atıklarında ilk adım atıldığı yerlerden bir yerde Şanlıurfa’dır. Şanlıurfa’nın güzel insanları bu ateşten kaçan kardeşlerimize kucak açtıklarından dolayı, onları bağrına basmalarından dolayı, ekmeklerini paylaştıklarından dolayı çok teşekkür ediyoruz Şanlıurfalı kardeşlerimize. Dünyada örnek teşkil edecek bir davranış bu aslında bu, Avrupa’ya baktığımız zaman bin tane göçememen bile barındırmayan ve kaçak olarak bunları nitelendiren ve Avrupa’ya ayak basar basmaz bunları yakaladıklarını ya döverek ya eziyet ederek geriye göndermeye çalışan bir dünyada. Türkiye’nin üç buçuk, dört milyon kardeşimizi, Suriyeli kardeşlerimizi ve gerek Irak kardeşlerimizi ülkemizde barındırdığımızdan dolayı da mutluyuz ve gurur duyuyoruz. Şanlıurfa adeta burada kapılarını açmış ve aynı zamanda bu kardeşlerimize gönlülerini açmış durumda ve bundan sonraki yıllarda ekmeğimizde, suyumuzda paylaşmaya hazırız. Ama biz Türkiye olarak istiyoruz ki herkes kendi vatanında özgür bir şekilde yaşasınlar ve en güzel şekilde yaşasınlar, kan akmasın, gözyaşı akmasın istiyoruz. Ama maalesef birileri boş durmuyor, kan akıtmaya devam ediyor, gözyaşı akıtmaya devam ediyor. Türkiye gözyaşı ve kan akmasın diye uğraşan tek devlettir. Şanlıurfa haketten bizim için örnek bir şehir, Arap kardeşlerimi, Kürt kardeşlerimiz ve Türk Kardeşlerimizle birlikte beraber yaşadığımız bir şehirdir Urfa"şeklinde konuştu.

Ceylanpınar Tarım İşletmesi arazilerine yerleşen göçerlerin durumu hakkında Valilikte bilgi alan heyet, Cumartesi Ceylanpınar’a geçerek işletmenin yürüttüğü faaliyetler ve işletme arazilerine yerleşen

Anahtar Kelimeler:
UrfaValıErın
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

banner24

banner49

banner48