Öne Çıkanlar sosyal medya Dev Bir Proje İçin Daha Bismillah Dedi Urfada feci kazada ölü sayısı 7ye çıktı Başkan Beyazgül ilçeye yeni spor kompleksleri kazandırıyor

Bu haber kez okundu.

TBMM Çölyak Hastalığı Araştırma Komisyonu Kayseri'de Toplantı

Kayseri'de bir otelde düzenlenen toplantıya TBMM Çölyak Hastalığı Araştırma Komisyonu Başkanı ve AK Parti Kayseri Milletvekili İsmail Tamer, Komisyon Katip Üyesi Bursa Milletvekili Bennur Karaburun, Komisyon Üyeleri Mersin Milletvekili Yılmaz Tezcan ile Şanlıurfa Milletvekili Mehmet Ali Cevheri, Kayseri Vali Süleyman Kamçı, Şanlıurfa Çölyak dernek başkanı Hasan Doğan ve Türkiye’de çölyak hastalığıyla ilgili çalışmalar yürüten sivil toplum kuruluşlarının temsilcileri, gıda firmalarının temsilcileri, çölyak hastaları ile hastaların yakınları katıldı.

TBMM Çölyak Hastalığı Araştırma Komisyonu Başkanı ve AK Parti Kayseri Milletvekili İsmail Tamer, Çölyak meclis komisyonu yaklaşık 4 ayda çölyak hastaları ile ilgili problemleri tespit edebilmek, onların dertlerini ve teşhisteki sıkıntıları ortadan kaldırabilmek için farkı şehirlerde toplantılar yaptık, Şu ana kadar yapmış olduğumuz çalışmalarda bazı eksiklikleri tespit ettik. Bugün de komisyon olarak Kayseri'de finali yapıyoruz. Çalışmalarımızı burada sonlandıracağız. 15 gün içerisinde raporumuzu yazıp TBMM Başkanımız İsmail Kahraman beye de sunacağız." dedi.

Şanlıurfa Çölyak dernek Başkanı ve Türkiye Çölyak sözcüsü Hasan Doğan ise, " Yaklaşık 4 aydır meclis komisyon çalışmalarına katılıyorum, Meclis Çölyak Hastalığı Araştırma Komisyonu toplantımızın finalini Kayseri'de yaptık bu toplantıda hocalarımız geldi güzel tespitler yaptılar, Şu anda marketler ve AVM'ler glutensiz malzemeler bulundurmuyor. Bizim için de çocuklar markete gittiği zaman en azından glutensiz malzemelerin bulunması daha iyi, ayrıca Sosyal Güvenlik uzmanları Çölyak hastalarını yardım oranlarına artırılması için gerekli çalışmaların yapıldığını söylediler"şeklinde konuştu.

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

banner24

banner49