Öne Çıkanlar Yapılan Çalışmaları Yerinde İnceledi Yeşildirek 14 Yıldır Yıkılmayı Bekliyor sanlıurafspor Arap Dünyası İşadamları Heyetini Kabul Etti 1 yaralı

Bu haber kez okundu.

Tatlıses' Doğduğu Mağara Önünde Duygusal Anlar Yaşadı

Şanlıurfalı sanatçı İbrahim Tatlıses’in doğduğu yeri Büyükşehir Belediyesi ile Haliliye Belediyesi iş birliği içerisinde restore ederek müzeye dönüştürmeye karar verdi.

İbrahim Tatlıses, Büyükşehir Belediye Başkanı Zeynel Abidin Beyazgül, Haliliye Belediye Başkanı Mehmet Canpolat ile birlikte Haliliye sınırları içersinde yer alan Tatlıses'in doğduğu mağaranın yer aldığı evi ziyaret etti.

Şanlıurfa’nın turizmde hak ettiği yere gelmesi için gönüllü turizm elçiliği yaptığına değinen Tatlıses, “Şanlıurfa Göbeklitepe’de gerekli yatırımlar yapacağız” diye konuştu.

Doğduğu mağaranın önünde ağlayan ve duygusal anlar yaşayan Tatlıses," Burayı müze yapacağız İbrahim Tatlıses'ın doğduğu mağara insanlar gelip görsünler Urfa'ya turist akımı olsun, bir çok kişi tepeden inerken ben mağaradan geldim. Ben 17 yaşında sünnet oldum bunun gizlemenin saklısı yoktur"dedi.

Haliliye Belediye Başkanı Mehmet Canpolat da müzeyle ilgili çalışmaların kısa süre içerisinde başlayacağını söyledi.

Müzeyi yaklaşık 1 yıl içerisinde hizmete açmayı planladıklarını belirten Canpolat, müzenin kent merkezindeki Hızmalı Mahallesi'nde ziyaretçilerin beğenisine sunulacağını kaydetti.

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

banner24

banner49