Öne Çıkanlar Başkan Kuş: Geleceğe bırakacağımız en büyük miras Türkiye Cumhuriyetidir ibrahim ont Akabede araç takla attı Şanlıurfalı Kadınlar Kudüse Sahip Çıktı Urfada Parmağına Cıvata Sıkışan Çocuk Kurtarıldı

Bu haber kez okundu.

Tatlıcılar işinden memnun
Şanlıurfa’da bu yıl yağışlar yetersiz olurken, ayaz havalar ise, büyük etki yarattı. Ayaz havalar tatlıcıların yüzünü güldürdü.
 
Şanlıurfa bölgesinde kış ayları boyunca sert hava koşullarının hakim olması dolayısıyla tatlı satışları fazla oldu. Tatlıcılık yapan esnaflar, soğuk havalarda sıcak tatlıların çok tüketildiğini söyleyerek, bu seneki tatlı satışlarından memnun olduklarını söyledi. Tatlı satışlarının fazla olması nedeniyle tatlıcı sayısının da arttığı dikkatlerden kaçmazken, hava koşullarının en çok tatlıcıların işine yaradığı belirtildi. Özellikle köy yollarında araçlar içerisinde tatlı yaparak satış yapan esnaflar, köy halkının tatlıya büyük rağbet gösterdiğini belirterek, son yılların en yüksek miktarını sattıklarını söyledi.
 
Köy yollarında tatlıcılık yapan Hüseyin Çimen, her yıl, tatlıların az satıldığını, genellikle Mart ayının gelmesi itibariyle tatlı sezonunun kapandığını, ancak bu yıl satışların hala devam ettiğini söyledi. Çimen, “havaların mevsim normallerin üzerinde seyretmesi bizim ekmek teknemiz oldu. Bu yıl soğuk havalar pek çok üreticiyi mağdur ederken biz tatlıcılar olarak sonuçtan memnunuz. Soğuklar kimini sevindirdi kimini üzdü bize göre sevinç getirdi. Son yılların en büyük miktarını sattık, daha önceki yıllarda bu kadar satış yapmıyorduk ama bu sene satışlardan memnunuz” şeklinde konuştu.
 
Ayaz havalarda sıcak tatlıların daha çok tüketildiğini dile getiren Çimen, ayaz havaların çiftçileri ve daha birçok kesimi olumsuz etkilediğini söyleyerek, tatlıcı ve özellikle kuruyemiş satıcılarının bu anlamda kâr ettiğini söyledi. Çimen, “kış aylarında zaten fazla bir iş olmuyor. Havalar da ayaz olunca insanlar evlerinden çıkmak istemiyor. Öyle olunca da sürekli bir kuruyemiş ya da tatlı tüketme ihtiyacı hissediliyor. Bu durumdan ötürü, bu sene tatlı satışlarında beklentimizi karşıladı diyebiliriz. Havaların normale dönmesinin ardından satışlar duracak biliyoruz. Satışlar durursa zaten önümüz de yaz artık fazla satış yapamayız. Ancak oruç ayında yine tatlı satışları artar” dedi. Naci Çetindağ

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

banner24

banner49