Öne Çıkanlar Yine Halkın İçinde mıllı bırlık ve kardeslık getirildi boks restore

Bu haber kez okundu.

“Taşınacağımızı Söyleyip Sustular”
 Artan nüfus ve gelişen konutlarla birlikte kentin merkezinde kalan sanayi, belediye eliyle il dışına taşınmak isteniyor. Eski sanayide faaliyet gösteren esnaflar, belediyenin kendilerine yer temin ettiğini ancak, yeni temin edilen yerde herhangi bir çalışmanın olmadığını kaydetti.

Artan nüfus ve gelişen konutlarla birlikte kentin merkezinde kalan sanayi, belediye eliyle il dışına taşınmak isteniyor.

Şanlıurfa’da sanayi, mermer sektörü ve alım-satım esnafları, gelişen şehir karşısında yerleri dar olduğu için belediyenin kendileri için yer temin ettiğini ancak, ne zaman taşınacaklarını bilemediklerini söyledi. Şanlıurfa belediyesi tarafından oluşturulan proje kapsamında tüm sanayilerin il dışına taşınması projesi hayata geçirilmeyi bekliyor. Alım satım esnafları, bölgede çiftçilerin büyük çoğunluğunun traktörlerini satışa çıkardığını ancak, traktör satışlarının olmaması üzerine her geçen gün artan traktör sayısı karşısında mevcut yerlerinin dar geldiğini söyleyerek, kendilerine temin edilen yerin bir an önce faaliyet göstermesini istedi. Mermer ve karo sektöründeki esnaflar da aynı şekilde yerlerinin dar olduğundan şikayetçi olurken, mermerciler için Akçakale yolu üzerinde belirlenen yerin çalışmalarına bir an önce başlanması istendi.

“TAŞINACAĞIMIZI SÖYLEYİP SUSTULAR”

Eski sanayide mermercilik sektöründe çalışan esnaflar, mevcut yerleri dar olduğu için belediyeye müracaat ettiklerini ve kendilerine Akçakale yolu üzerinde yer temin edildiğini ancak çalışmalara hala başlanmadığını söyledi. İşletme yerlerinin dar olması sebebiyle fazla üretim yapamadıklarını söyleyen Abdulgani Karakaş, Akçakale yolu üzerinde belirtilen yerin geniş olduğunu ve orada daha çok üretim yapma imkanına sahip olacaklarını söyleyerek, “yıllardır bu sektörde çalışıyoruz, bu işletmeyi ilk açtığımızda itfamızda bu kadar konut yoktu, buralar o kadar gelişmemişti ancak şimdi, yerimiz daraldı, üretim yapamıyoruz. Akçakale yolu üzerinde bir arazide faaliyet göstereceğimizi söylediler ama ne belediyeden ses çıkıyor ne milli emlakten” şeklinde konuştu.

“BELEDİYE YOL ÇİZMİYOR, DEDAŞ ELEKTRİK VERMİYOR”

Kendilerine temin edilen yerin faaliyete geçmesi için hiçbir kurumun faaliyet göstermediğini söyleyen İbrahim Karakaş ise, sadece yerin belirlendiğini söyleyerek, belediyenin yol çizimlerine başlamadığını, DEDAŞ’ın ise elektrik vermekte sıkıntı çıkarttığını söyledi. Karakaş, şunları söyledi: “burada yerimiz dar olduğu için şehir dışına taşınacağımızı söylediler ama çalışmalara başlayan yok. Belediye yolları çizip, yol açacaktı, DEDAŞ elektrik verecekti ama hiç kimse çabalamıyor. Biz de ne yapacağımızı bilemiyoruz.”

ALIM-SATIM ESNAFI DA ZOR DURUMDA

Kent merkezinde kalan bütün sanayi grupları yer sıkıntısı yaşarken, en büyük sorunu da oto galericiler ve alım-satım esnafları yaşıyor. Bölgede çiftçilerin büyük çoğunluğunun traktörlerini satışa çıkardığını ancak, traktöre müşteri bulunmadığı gerekçesiyle sürekli bir artışın olduğunu söyleyen esnaflar, yer sıkıntısı yaşadıklarını ve bu sıkıntılarının sona ermesi için yetkililerin harekete geçmesi gerektiğini söyledi. Konuyla ilgili görüşlerini dile getiren Musa Çelenk, “bugün esnaf sıkıntı yaşıyorsa bu belediyenin sorunudur. Belediye, esnaflara verdiği sözde durmalı ve verdiği sözü bir an önce yerine getirmeli. Bölgede geçtiğimiz sene ekinlerden yeteri kadar verim alın anamaması üzerine zor durumda kalan çiftçiler, çareyi traktörlerini satmakta buluyor. Biz de esnaf olduğumuz için alıyoruz ama müşteri bulamıyoruz. Sürekli bir traktör artışı var ve yerimiz daralıyor, rahat çalışamıyoruz. Taşınıp taşınmayacağımız bize kesin olarak söylensin ki biz de ona göre adım atalım” ifadelerini kullandı. 

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

banner24

banner49