Öne Çıkanlar 1 yaralı valı Karaköprüde sıkışmalı kaza Sancaktepespor 5-0 Şanlıurfaspor Çok Sayıda Zırhlı Askeri Araç Hataya Sevk Edildi

Bu haber kez okundu.

Taşeronda Kadrolaşma Nasıl İşleyecek

Şanlıurfa Sosyal Güvenlik Kurumu İl Müdürü İsmail Ünlü ve İŞKUR İl Müdürü Lezgin Özmen, SGK il binasında basın açıklaması yaptı. Yapılan açıklamanın gündem maddesi tabi ki ülkemizin en yoğun konusu olan taşeronu kadroya alınması süreci oldu. İkili ortak yaptığı basın açıklamasında yapılacak sınav, tazminatta kayıp durumu, başvuru süreci ve kafalarda kalan birçok konu hakkında açıklık getirdi.

Sosyal Güvenlik Kurumu (SGK) İl Müdürü İsmail Ünlü ve İŞKUR İl Müdürü Lezgin Özmen, SGK il binasında düzenledikleri açıklamada şunlara yer verdi.

‘Ayın 10’dan önce başvuru yapılmalıdır’

Sosyal Güvenlik Kurumu (SGK) İl Müdürü İsmail Ünlü, “Kadroya geçiş hakkını elde eden tüm arkadaşlarımızın bir konuda dikkatlerini çekmek istiyorum. Mutlaka ve mutlaka ayın 10’undan önce başvuru yapmaları gerekiyor. Kullanmış oldukları başvuru formlarını Sosyal Güvenlik Bakanlığımızın internet sitesinden, alt işveren diye yeni bir pencere açıldı. Buradaki formları kullanmalarını önemle rica ediyorum. Farklı farklı formlar türetildiğine dair duyumlar almaktayız. Hatalı bir formla başvuru, hak düşürücü bir neden olabilir. Vatandaşlarımız kafalarına takılan soruları da gelip bize sorabilirler” dedi.

İsmail Ünlü, “Rakam konusunda ise takdir edersiniz ki birçok kurum var burada. Bu kurumlarda ne kadar bu stepte arkadaşımız olduğunu bilemiyoruz. İhale, doğrudan temin ve iş artırımı ile alınan arkadaşlarımız var. Bunları düşünürsek bu sayı bu aşamada çok doğru çıkmaz. Şu an konuşacağımız hiçbir rakam doğru olmayacaktır” diye konuştu.

“Maalesef kötü niyetli söylemler bizim kulağımıza geliyor. Sulh sözleşmesi bu başvuru sürecinde zorunlu olan bir belge. Bu belge bize verildiği zaman tüm haklarımızdan vazgeçmiş mi oluyoruz? Hayır. Bakın şu an taşerondan kadroya geçiyor. Taşerondaki çalıştığı, tüm bu hak ve alacakları, bu sulh sözleşmesi ile ve çıkan kanun hükmünde kararname ile garanti altına almış durumda. Şu an o tazminatı taşerondan kadroya geçtiği zaman değil de daha sonra hepsi birleştirilmiş biçimde, emekli olacağı zaman taşerondaki süre, kadrodaki sürenin hepsini bir defada alacak. Ve bu devletin işçisi olduğu için şu an, kamu işçisi olduğu için emekli olduğunda kamu kuruluşu tarafından kendisine ödenecek. Burada kesinlikle ve kesinlikle bir herhangi bir kayıp yok, bu tür söylemleri kardeşlerimizin dikkate almamalarını önemle rica ediyorum” sözlerini kullandı. Ünlü sınav konusunda ise, “Yazılı sınavda 50 puan alma zorunluluğu var, diğer sınavlarda başarılı veya başarısız diye sonuçlar açıklanacak” ifadelerini kullandı

Sınavlar nasıl yapılacak

SKG İl Müdürünün ardından konuşan İŞKUR İl Müdürü Lezgin Özmen, “Sınav için 3 yöntem belirlenmiştir. Bir tanesi sözlü, bir tanesi yazılı ve bir tanesi de uygulamalı. Yani idareler bu sınav sistemi seçmekte serbesttir. İdarelerin, yani işçi kadrosuna geçecek arkadaşlarımızın bağlı olduğu idareler tarafından oluşturulan sınav komisyonu tarafından yapılacak. İdareler isterlerse yazılı, isterlerse uygulamaları, isterlerse de sözlü sınav yapabilecekler. Ve o konuda net olmamakla beraber, hem yazılı hem de sözlü yapabilecekleri konusunda tamamen yetki, ilgili idarelerin kuracakları sınav komisyonlarına olacaktır. Bu nettir, üçü beraber yapılmayacaktır. Sınavlar engelleyici olmaktan ziyade yardımcı olmak anlamında yapılacaktır” dedi.

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

banner24

banner49