Öne Çıkanlar Yapılan Çalışmaları Yerinde İnceledi Yeşildirek 14 Yıldır Yıkılmayı Bekliyor Arap Dünyası İşadamları Heyetini Kabul Etti 1 yaralı sergı

Bu haber kez okundu.

Tarladaki canlılar kül oldu
 Naci Çetindağ
Şanlıurfa'da Anız yakma alışkanlıklarından vazgeçmeyen Vatandaşlar bu kez anız ile birlikte tarlada bulunan canlı hayvanlar da yanmaya başladı.
Şanlıurfa’da kasıtlı olarak çıkarılan anız yangınları nedeniyle elektrik direkleri tarlada bulunan canlı hayvanlar de yakmaya başladı. Hasat sonrası Şanlıurfa'nın bir çok köylerinde tarlada kalan anızlar, kimliği belirlenemeyen kişi veya kişilerce yakılıyor ekin saplarının neden olduğu yangın, kısa sürede geniş bir alanı kaplarken, anız yangının yaşandığı tarlalarda bulunan Canlı hayvanlar ve elektrik direği yanarak hasar görüyor Yanan direklerden bazıları devrilirken, enerji nakil hatlarıda kopuyor vatandaşlar, bu anız yakma olayına devlet el atmalı tarlada bulunan canlı hayvanlar cayır cayır yanıyor bu anızı yakanlar Allah'tan korkmuyorlar Anız yakılan tarlalarda başta Tilki, Tavşan, Kaplumbağa, kuş, böcek ve bir çok canlı hayvan ateşte yanarak öldüğünü belirtiler.
 Anız yakma çevre kanunu’na göre yasak Ekolojik dengeyi bozan anız yakma, 2872 sayılı Çevre Kanunu’nda "Anız yakılması, çayır ve meraların tahribi ve erozyona sebebiyet verecek her türlü faaliyet yasaktır." denilse de Şanlıurfa,da anızı, toprağı ve arazide bulunan canlıları cayır cayır yakmaya devam ediyor. Para cezası da bulunan anız yakma yasağına ilgili kurumlar her hangi bir yaptırımda bulunmuyor.

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

banner24

banner49