Öne Çıkanlar urfa urfahaber Şanlıurfada Yağmur Bereketi tesisi ümgeneral Koç Şanlıurfada

Bu haber kez okundu.

“Tarım ve İnsan”
Gıda, Tarım ve Hayvancılık Bakanlığı tarafından her yıl düzenlenen “Tarım ve İnsan” konulu fotoğraf yarışmasında dereceye giren fotoğraflar sergilendi.
2012  yılının Mayıs ve Haziran aylarında dördüncüsü düzenlenene “Tarım ve İnsan” yarışmasında dereceye giren fotoğraflar Şanlıurfa Belediyesi Sergi Salonunda sergilendi. Serginin açılışına Şanlıurfa Vali Yardımcısı Ramazan Seçilmiş, Gıda, Tarım ve Hayvancılık İl Müdürü Mahmut Ökten, Ziraat Mühendisleri Odası Şanlıurfa Şube Başkanı Ali Rıza Öztürkmen ve çok sayıda davetli katıldı.
Sergiyle ilgili basın mensuplarına açıklamada bulunan Gıda, Tarım ve Hayvancılık İl Müdürü Mahmut Ökten, “2012 yılında dördüncüsünü düzenlediğimiz Tarım ve İnsan sergimizde 199 eser arasından 70 eseri sergiliyoruz. Yarışmamıza mayıs ve haziran aylarında katılım sağlanıyor. Hem fotoğraf sanatçıları hem de çiftçilerimiz bu yarışmaya katılabiliyor. Şuan sergilenen fotoğraflarımız Türkiye’nin her bölgesinden yapılan tarımsal faaliyetlerle ilgili eserlerimiz bulunmaktadır. Şanlıurfa’dan iki fotoğrafımız Jüri Özel Ödülüne layık görüldü. Fotoğraf yarışmasında, çiftçi, genel ve öğrenci kategorilerinde ödüller verildi. Birinciye 5 bin, ikinciye 4 bin üçüncüye de 3 bin TL para ödülü verildi” diye konuştu.
Serginin açılışını yapan Vali Yardımcısı Ramazan Seçilmiş ise sergi ile ilgili şu ifadeleri kullandı;”ülkemizde çok farklı özellikleri barındıran bir coğrafya olması sebebiyle her yöremizden her bölgemizden fotoğraflar bulunuyor bu sergide. Bu tür belgelerin elimizde olması hem ülkemiz açısından hem de tarım açısından bir önemli bu kültürün yaygınlaşmasını temenni ediyorum. Daha nice yarışmalarda Urfa’dan da eserler bekliyoruz. ”
“Tarım ve İnsan” konulu fotoğraf yarışmasına 717 kişi 3127 fotoğraf ile katılmış yarışma sonunda 91 kişiye ait 159 eserden 70’i Şanlıurfa’da sergileniyor. Sergi 17 Şubat tarihine kadar gezilebilecek.  


Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

banner24

banner49