Öne Çıkanlar sosyal medya Şanlıurfaspor Nazili Belediyespor polis 1 Ölü harran

Bu haber kez okundu.

Tarım kredi kooperatifi açıldı
Bakan Faruk Çelik Tarım Kredi Kooperatifleri Bölge Birliği ile birlikte TARSIM ve Ziraat Bankası Bölge Müdürlüğünün de açılışı yaptı.
Mardin Yolu, Recep Tayyip Erdoğan Bulvarında düzenlenen tören açılışına, Gıda tarım ve Hayvancılık Bakanı Faruk Çelik, Vali Güngür Azim Tuna, Türkiye Tarım Kredi Kooperatifleri Genel Müdürü Ayhan Karayama, TMO ve TARSİM Genel Müdürü İsmail Kemaloğlu, TKDK Genel Müdürü Ahmet Antalyalı, Koop-İş Sendikası Genel Başkanı Eyüp Alemdar, AK parti Şanlıurfa il başkanı Zeynel Abidin Beyazgül, Milletvekilleri Halil Özcan, Mehmet Ali Cevheri ile çok sayıda davetli katıldı.
Üç Bölge Müdürlüğünün açılışında konuşan Bakan Çelik Şanlıurfa'ya 22 Milyon tl'ye mal olacak yem fabrikasının temelinin atılacağının müjdesini verdi.
Bakan Çelik, “3 Bölge Müdürlüğünün açılmasının tarım şehri ve tarım ambarı olan Şanlıurfa ve bölge illeri için son derece önemli olduğunu anlatan Gıda, Tarım ve Hayvancılık Bakanı Faruk Çelik, “Tarımdaki kalitenin artması noktasında AK Parti iktidarlarıyla birlikte tarımsal ve hayvancılıktaki desteklerimiz çok üst düzeye çıkarılmıştır. Yalnız Şanlıurfa için bu yıl 950 milyon liralık bir destek söz konusudur ki bunun 770 milyon lirasına çiftçilerimizin hesaplarına yatırmış bulunuyoruz. Bu destekler sayesinde önümüzdeki süreçte tarım ve tarımsal üretimin çok daha önem arz edeceği bu süreçte verimin artması noktasında bu destekler önemli temel taşı görevi görecektir. Şanlıurfa’da şu anda 500 bin Suriyeli misafir var tüm bunları dikkate aldığınız zaman üretimimizi çok daha üst seviyelere çıkarmak zorunluluğu var, aksi takdirde birçok dünya ülkesinde açlıklar, yokluklar ve kıtlıklar yaşanıyor. Ama bizde de dışa bağımlı bir noktaya gelme durumu olur ki bu Türkiye için doğru bir şey değil? Bu coğrafya için izah edilebilir bir nokta değildir. Bundan dolayı biz üretimimizi nasıl artırırız, çiftçimizi nasıl destekleriz, hangi alanlarda çiftçimize el uzatabiliriz diye yaptığımız çalışmalar neticesinde bölgelerde bu bölge birliklerini kurulmasının, çiftçiye en yakın yerden çiftçiye hizmet vermenin önemi açısından bu girişimlerde bulunduk” dedi.
 
Bakan Çelik, "Tarım Kredi Kooperatiflerimiz 2’nci OSB’de yem fabrikasının inşaat çalışmalarını başlattı. 22 milyon liralık yem fabrikasının yıllık kapasitesi 250 bin ton olacak. 2 milyon küçükbaş hayvan var, 215 bin büyük baş hayvan var Şanlıurfa’da gerek burada gerek bölgedeki yem ihtiyaçlarının daha uygun şartlarda karşılanması açısından böyle bir yem fabrikasının önemi ortadadır ve yem fabrikası bölge çiftçisine hizmet verecektir. 2018 yılından itibaren TARSİM alanını genişletebileceği noktaya kadar taşıdı. Bu yıl buğdayla ilgili kuraklığı da kapsama altına aldık ama gelecek yıl kuraklığın tamamı kapsama altında olacak. Çiftçilerimizin ürünlerini sigortalatmalarının önemini vurgulamak istiyorum. Artık başka kaynaklardan bu risklerin karşılanması söz konusu olmayacak. Başbakanlığa, bakanlığa yazarız değil, çiftçinin dostu TARSİM’dir. TARSİM’e geleceksiniz sigorta yaptıracaksınız ve böylece risklere karşı da korunmuş olacaksınız. Sigorta primlerinin yüzde 50-60 oranını kamuoyu olarak karşılıyoruz. Kalan primler yüksek diyorsan bunu konuşuruz. Bu hükümetin siyasi bir kararıdır. Ama TARSİM’den uzak durmak felaketlere ve afetlere kapıyı aralamaktır ki o zaman da çiftçinin mağduriyeti söz konusu olacaktır. Buna fırsat verilmemesini özellikle çiftçi kardeşlerimden rica ediyorum. TARSİM Bölge Müdürlüğü artık Şanlıurfa’da yakın bölgede hizmet vermeye başladı. Ziraat Bankası Bölge Müdürlüğü de burada faaliyete başlamış bulunuyor."şeklinde konuştu.

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

banner24

banner49