Öne Çıkanlar urfa urfahaber Şanlıurfada Yağmur Bereketi ümgeneral Koç Şanlıurfada tesisi

Bu haber kez okundu.

Tarım İşçileri Basınla Bir Araya Geldi
Harran Üniversitesi’nin ev sahipliğinde mevsimlik tarım işçileri, ulusal basın temsilcileriyle Osmanbey yerleşkesinde bir araya geldiler.
 
Harran Üniversitesi, Toros Tarım, Sağlık Bakanlığı, Kingdom Of The Netherlands ve UNFPA’nın ortaklaşa organize ettikleri” Mevsimlik tarım işçileri ve ailelerin sağlığının geliştirilmesi “programı kapsamında mevsimlik tarım işçileri, on beşe yakın ulusal basın temsilcileri bir araya gelerek, onlardan gelen soruları yanıtladılar.
 
Yapılan bu buluşma törenine proje yöneticisi ve ev sahibi konumunda Üniversite Rektörü Prof.Dr. İbrahim Halil Mutlu ve proje koordinatörü Üniversite Halk Sağlığı Anabilim Dalı Başkanı Dr. Zeynep Şimşek ile Toros Tarım Yönetim kurulu üyeleri katıldılar.
 
Yaklaşık iki saat süren sohbette mevsimlik tarım işçileri yaşadıkları sağlık, eğitim, sosyal, ulaşım ve ekonomik sorunlarını dile getirerek bu sorunları örneklendiler.
 
Rektör Prof.Dr. İbrahim Halil Mutlu yaptığı açıklamada; “Harran üniversitesi olarak bir yandan bölgede tarım ve hayvancılığın gelişmesini sağlarken bir yandanda bunlardan doğan sorunları çözme gayretindeyiz.
 
Bölgede tarımın hızla gelişmesi nedeniyle, hem bölgeye hem de ülkeye yönelik ‘model çalışmalar’ geliştirmek ve bu alanda daha ileri araştırmaları yürütmek üzere bu yıl ‘Tarımda İş Sağlığı ve Güvenliği Uygulama ve Araştırma Merkezi’ üniversitemizde kurulmuştur. Ayrıca, Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığı, Gıda Tarım ve Hayvancılık Bakanlığı ile bu konuda bir işbirliği protokolü imzalanmıştır.
 
Üniversitemizin Halk Sağlığı Anabilim Dalı tarafından yapılan bilimsel çalışmalarda tarım sektöründe hastalık ve erken ölümlerin en fazla görüldüğü grubun mevsimlik tarım işçileri olduğu saptanmıştır. Bu araştırmaların sonuçları esas alınarak, 2011 yılında üniversitemiz tarafından, mevsimlik tarım işçilerinin sağlığını geliştirmek amacıyla yapılması gereken çalışmalar projelendirilerek Birleşmiş Milletler Nüfus Fonu’na sunulmuş ve 2011 yılında ülke programına alınmıştır. 2011 yılının kasım ayında başlayan program halen Birleşmiş Milletler Nüfus Fonu’nun (UNFPA) desteği, Türkiye Halk Sağlığı Kurumu ve Adıyaman ve Şanlıurfa Valiliklerinin işbirliğiyle hassasiyetle yürütülmektedir.
 
Bugün basın gezisiyle Toros Tarım projeye desteğini kamuoyuyla paylaşmış oldu. Böylece tarımda çalışanların sağlığını geliştirme amaçlı, üniversite, kamu kurumları ve özel sektör işbirliğinin güzel bir örneği de yaşanmış oldu. Her zaman destekleyici işbirliğinde bulunan Birleşmiş Milletler Nüfus Fonu Türkiye Temsilciliği’ne, Toros Tarım ve program ekibine teşekkür ederim.
 
Harran Üniversitesi olarak dileğimiz, tarım alanında çalışan kişilerin yaşam kalitelerinin yükseltilmesi için bu çalışmaların yol gösterici olması ve yeni adımların atılmasına katkı sağlamasıdır.” Dedi. 

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

banner24

banner49