Öne Çıkanlar eyyübiye Yine Halkın İçinde mıllı bırlık ve kardeslık getirildi boks

Bu haber kez okundu.

Tarihimizi yansıtan değerler
Şanlıurfa Belediyesi’nin ev sahipliği yaptığı Tarihi Kentler Birliği Konferansı, Şanlıurfa Belediye Nikah ve Konferans Salonu’nda gerçekleştirildi.
 
Gerçekleştirilen programda Şanlıurfa Belediye Başkanı Dr. Ahmet Eşref Fakıbaba ve ÇEKÜL Vakfı Başkanı Prof. Dr. Metin Sözen, TKB Başkanı Dr. Asım Güzelbey ve Şanlıurfa Valisi Celalettin Güvenç açılış konuşmaları yaptı.
 
ÇEKÜL Vakfı Prof. Dr. Metin Sözen, yaptığı konuşmada, "Tarihimizi yansıtan değerlere sahip çıkmamız gerekiyor ve burada bulunan belediye başkanları bu görevlerini layıkıyla yerine getiriyor. Avrupa ülkeleri gelişirken, bizim ülkemizin de gelişmesi lazım. Bu konuda Belediye Başkanlarımıza büyük görev düşüyor. Bizlerden daha genç hocalarımızın, gençleri bu bağlamda iyi yetiştirmesi lazım. Çünkü gençler, bir rehber olmadan neyi nasıl yapacaklarını bilemezler. Urfa'da bugün, birçok proje tamamlanırken, birçok projenin çalışması ise devam ediyor. Şanlıurfa bugün gelinen noktaya kolay gelmedi. Bu anlamda belediye başkanımız sayın Fakıbaba'ya teşekkür ediyoruz" şeklinde konuştu.
 
Düzenlenen konferansa birçok ilin valisi de katılırken, Şanlıurfa Valisi Celalettin Güvenç de, konferansın bir kısmına katıldıktan sonra, konferanstan ayrıldı. Öte yandan kentlerde yapılan tarihi proje ve müze yapıları dolayısıyla valilere de ödül verildi.
 
‘Ortak Akılda Buluşmaya Çağrı: 2014-2015’in Gündemini Birlikte Belirleyelim’ başlıklı seminer de düzenlendi. saat 9.30'da başlayan program, saat:12.00'de sona erdi. ÇEKÜL Vakfı Prof. Dr. Metin Sözen, TKB Başkanı Dr. Asım Güzelbey ve çeşitli il ve ilçelerden TKB üyesi olan davetlilerin de hazır katıldığı TKB’nin Şanlıurfa Buluşması’nda seminer sonrasında ödül töreni düzenlendi. Ödül Töreninde başka illerden yarışmaya katılan ve tarihi yapılar çalışmasıyla ödüle layık görülen Belediye başkanları ödüllerini çeşitli kişilerden aldı. Yapılan ödül töreninin ardından Belediye Nikah Konferans Salonu’ndaki Sergi Salonu’nda sergi açılışı yapıldı ve sergilenen çalışmalar, belediye başkanları ve katılımcılar tarafından incelendi. Ödül töreninde Başta ev sahipliği yapan Belediye Başkanı Ahmet Eşref Fakıbaba ve diğer Belediye Başkanları ödüllerini aldı. Metin Sözen Koruma Büyük Ödülü Şahinbey Belediyesine verildi. Şahinbey Belediye Başkanına ödülünü ise, Gaziantep Büyükşehir Belediye Başkanı tarafından verildi.
 
Oktay Ekinci Jüri Özel Ödülünü ise Samsun Büyükşehir Belediye Başkanına verildi. Devam eden ödül töreninde süreklilik ödülünü ise, Alanya Belediyesi, Bayındır Belediyesi , Birgi Belediyesi, Bursa Büyükşehir Belediyesi, Gaziantep Büyükşehir Belediyesi, Konak Belediyesi, Odunpazarı Belediyesi ve Yalvaç belediyesine verildi. Proje ödülü ise Adana Büyükşehir Belediyesi Daday Belediyesi, Eskişehir Belediyesi, İncesu, Murat Paşa, Talas, Yozgat ve Şanlıurfa Belediyelerine verildi. Uygulama ödülüne ise Bornova, Eyyüp, Kula, Melikgazi, Merzifon, Selçuklu ve Yıldırım belediyeleri layık görüldü.
 
tören merasiminin ardından bütün belediye başkanları ve valiler, topluca fotoğraf çektirdikten sonra açılan sergi salonunun açılışı gerçekleşti. sergiyi dolaşan başkan ve katılımcılar, daha sonra kentteki koruma çalışmalarının yerlerini gezmek üzere şehir turuna çıktı. 

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

banner24

banner49