Öne Çıkanlar Yapılan Çalışmaları Yerinde İnceledi Yeşildirek 14 Yıldır Yıkılmayı Bekliyor sanlıurafspor Arap Dünyası İşadamları Heyetini Kabul Etti 1 yaralı

Bu haber kez okundu.

“Tarihi Hanlar Restore Edilsin”
Naci Çetindağ
Şanlıurfa merkeze bağlı Ulucanlar köyü halkı, köyün eski adı olan “Nakiphan” isminin tekrar verilmesini talep etti.
1984 yılında isim değişikliğine gidilmesiyle birlikte köylerinin isminin değiştiğini belirten köy halkı, köye eski isminin verilmesini istedi.
Eski isminin tarihi olduğunu ve yıllarca Nakiphan ismini taşıdığını aktaran köy halkı, köye verilen Ulucanlar isminin kaldırılmasını istedi. Osmanlı döneminden bu yana Nakiphan ismiyle bilinen köy, 1984 yılında isim değişikliğine giderek, köye Ulucanlar ismi verildi. Şanlıurfa merkeze bağlı köy halkı, daha önce bir çok köye eski isimlerin verildiğini aktararak, kendi köylerine de Nakiphan isminin verilmesini istedi.
 Konuyla ilgili konuşan köy sakinlerinden Ahmet Demir, “Köyümüzün geçmişi uzun zamanlara dayanıyor. Osmanlı döneminde bile varlığını koruyan bir köy ve Osmanlı dönemine hizmet etmiş bir mekandır. Köyümüz 1984 yılına kadar Nakiphan ismiyle biliniyordu ancak, 1984 yılında köyümüzün ismi değiştirildi ve Ulucanlar ismi verildi. Biz, köyümüzün eski adını geri istiyoruz” ifadelerini kullandı.
“Tarihi Hanlar Restore Edilsin”
Ayrca köyde eski ev ve hanların bulunduğunu da hatıratan köy halkı, köyde bulunan han ve eski evlerin restore edilmesini istedi. Osmanlı dönemine hizmet etmiş bir köy olması sebebiyle köyde çok sayıda tarihi han bulunuyor. Tarihin korunması amacıyla, kaydeki hanların restore edilmesini isteyen Demir, “köy isminin değiştirilmesi yanında bir de köyde bulunan hanların restore edilmesini istiyoruz. Burada bulunan tarihi hanlar, Türkiye’nin geçmişini yansıtıyor ve korunması lazım. Tarihi yapılarımızın ayakta durabilmmesi için restorasyon şart. Şanlıurfa’nın diğer bölgelerindeki tarihi hanlar restore edilirken, köyümüzde bulunan tarihi yapı ve hanların da restore edilmesini istiyoruz” şeklinde konuştu.
YARDIM BEKLİYORLAR
Köyün hem isminin değiştirilmesi hem de köyde bulunan tarihi hanların restorasyonu için yetkililerden yardım beklediklerini aktaran Demir, “Kültür ve Turizm Bakanlığının köyümüzde bulunan hanları restore etmesini istiyoruz, öte yandan köy isminin TBMM’ye taşınmasını istiyoruz” dedi.

 

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

banner24

banner49