Öne Çıkanlar Şanlıurfada Yağmur Bereketi ümgeneral Koç Şanlıurfada tesisi İlçe Genelinde Yol Yapım Atağını Sürdürüyor Urfada çalıntı 170 motosiklet ele geçirildi

Bu haber kez okundu.

Tarihi Han Dolup Taştı
 Şanlıurfa'nın tarihi Gümrük hanında İstanbul'dan gelen Şanlıurfalı İş Adamları keman darbuka eşliğinde halaylar çekti.
Osmanlı döneminden kalma Gümrük Hanı Şanlıurfa’ya gelen turistlerin gözde mekânları arasında yer alıyor. Şanlıurfa’ya gelen turistlerin Balıklıgöl’den sonra ikinci uğrak yeri tarihi Gümrük hanı oluyor.
Gümrük hanını gezmeye gelen turistlere öncelikle acı kahve (mırra) ikram ediliyor. Gümrük hanı içersinde bulunan dükkânları gezen turistler daha sonra dinlenmek için han içerisinde bulunan dinlenme alanlarında oturarak yorgunluklarını gideriyorlar.
İstanbul'dan gelen Şanlıurfa İş adamı gurubu, Gümrük Hanında bir darbukacı ile bir kemancının hem çalıp hem söyledikleri yöresel Urfa türkülere eşlik ediyor. Son yıllarda tarih turizminin deniz turizminin önüne geçtiğini belirten turistler ‘’Tarih turizmi için Urfa’da ne isterseniz var’’ diyor.
İş adamaları ise bu sürprizler karşısında şaşkınlıklarını gizlemiyor. Türkülere eşlik eden turistler oluşturulan ortamdan çok memnun kaldıklarını dile getirerek şunları söylediler;

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

banner24

banner49