Öne Çıkanlar Başkan Kuş: Geleceğe bırakacağımız en büyük miras Türkiye Cumhuriyetidir ibrahim ont Akabede araç takla attı Şanlıurfalı Kadınlar Kudüse Sahip Çıktı Urfada Parmağına Cıvata Sıkışan Çocuk Kurtarıldı

Bu haber kez okundu.

Tarihi Han'da Ramazan Sessizliği

Eyyübiye ilçesi Gümrük han'da yer alan tespih imalathanelerinde üretilip satılan tespihler altın ile yarışıyor. Gümrük han'da eski tespih ustaları azaldı. Tarihi hanlar bölgesinde yer alan yerli ve yabancı ziyaretçilerin uğrak mekanı olan tarihi Gümrükhanı şimdileri sakinliğini koruyor. Tarihi han Ramazan ayı nedeniyle tespihçilerin mekânı haline geldi.

Şanlıurfa’nın en eski yerlerinden birisi olan Gümrükhanı, tarihi geçmişi ve mimari yapısı nedeniyle yerli ve yabancı vatandaşların vazgeçilmezi oluyor. Tespih satıcılığının da yapıldığı tarihi handa vatandaşlar dinlenirken, bir yandan da tespihlere bakıyor. Yaşlıların domino oynadığı, sohbetlerin koyulaştığı, çayın demlendiği, yerli ve yabancı ziyaretçilerin uğrak yeri olan tarihi Gümrükhanı Ramazan ayı’nda gündüzleri sessizliğe büründü.Her gün binlerce ziyaretçinin uğradığı çay içtiği, sohbet ettiği Gümrük Hanı Ramazan Ayı'nda tespih satıcıları ve tespih meraklarının mekanı oldu

Gümrükhanında tespihçiler, iftar saatine kadar meraklılarına satış yapmaya çalışıyor.Birbirinden renkli ve güzel tespihleri, tezgâhlarına dizen tespih satıcıları, Ramazan ayında Gümrük Hanı'nın kendilerine kaldığını ifade etti.

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

banner24

banner49