Öne Çıkanlar sosyal medya Dev Bir Proje İçin Daha Bismillah Dedi Başkan Beyazgül Urfada feci kazada ölü sayısı 7ye çıktı ilçeye yeni spor kompleksleri kazandırıyor

Bu haber kez okundu.

Tarihi güzellikler gün yüzüne çıkıyor
 Şanlıurfa Büyükşehir Belediyesi'nin Urfa Kalesi çevresinde devam ettiği Kale Eteği Projesi çarşı esnafını da heyecanlandırdı. Esnaf, çalışma ile birlikte gün yüzüne çıkan tarihi güzellik sayesinde bölgeye turist akını beklediklerini söyledi.
 
Şanlıurfa turizmine yaptığı restorasyon çalışmalarıyla önemli katkı sağlayan Şanlıurfa Büyükşehir Belediyesi, 'Urfa Kale Eteği Kaya Mezarları Restorasyon ve Çevre Düzenlemesi Projesi' uygulamasını büyük bir titizlikle sürdürüyor.
 
Çevredeki evlerin istimlak edilmesi ile birlikte kalenin kendine has tarihi güzelliğinin ortaya çıktığı bölgedeki çalışmalar çarşı esnafını da heyecanlandırıyor.
 
45 dönümlük arazi üzerinde Büyükşehir Belediyesi arkeologları tarafından sürdürülen çalışmalar kapsamında şimdiye dek 80’e yakın kaya mezarı da restorasyon edilirken, bölgede ahşap yol düzeneği, çevre düzenlemesi ve gece ışıklandırmaları da Urfa'nın cazibe merkezi olması yolunda önemli adımlar arasında yer alıyor.
 
Şanlıurfa'nın tarihi ve kültürel varlığına sahip çıktığı için Şanlıurfa Büyükşehir Belediyesi'ne teşekkür eden esnaf Hasan Gülel, gelen yerli ve yabancı turistlerin de uygulamadan yana kendilerine olumlu şekilde yaklaşım sergilediklerini söyledi.
 
Esnaf Gülel, "Çalışma ile birlikte tarihi kalemizin güzelliği daha da kendini göstermeye başladı. Kale bölgesi, özellikle gece ışıklandırmaları ile birlikte turistlerin gözde mekanı haline geldi. Tüm bu değişimler çevre esnafı olarak bizleri de çok güzel etkiledi. Son olarak yol genişletme çalışmaları ile birlikte trafikte de büyük rahatlık oluştu. Önceki yıllara nazaran bölgede yaşanan yoğun trafik artık eskisi kadar kendini göstermiyor" dedi.
 
Esnaf olarak çalışmanın tamamlanması ile birlikte daha çok turisti ağırlayacaklarından yana planları olduğunu belirten esnaf Şeref Kıraç ise "Proje gayet iyi bir çalışma. İleride turistlerin de gelmesi ile akım oluşursa Urfa turizmine büyük katkı olacaktır. Büyükşehir Belediyemiz de iyi çalışıyor, çalışmalarını beğeniyoruz ama her şeyin daha da iyisini istiyoruz. Çalışmalarla birlikte memleketimizin kalkındığını görüyoruz. Bu çalışmaların devamını bekliyoruz. Gelen yerli ve yabancı turistlerin böylesine bir manzarayı gördüğü zaman olumlu eleştirilerini alıyoruz. Esnaf olarak bu çalışmaların meyvesini toplamaya hazırlanıyoruz" diye konuştu.
 

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

banner24

banner49