Öne Çıkanlar Şanlıurfada Yağmur Bereketi tesisi ümgeneral Koç Şanlıurfada İlçe Genelinde Yol Yapım Atağını Sürdürüyor Urfada çalıntı 170 motosiklet ele geçirildi

Bu haber kez okundu.

Tarihi Eserler Edessa Müzesine Taşınacak
Şanlıurfa müzesi, Edessa Arkeoloji Müzesi’ne taşınacağı için ziyaretçi girişine kapatılacak.
 
Şanlıurfa Kültür Müdürlüğünden açıklamada Şehitlik Mahallesinde bulunan müze binasının ziyaretçi girişine kapatılacağı açıklandı.  Müzede bulunan tarihi eşyalar ise Haleplibehçe de bulunan Edessa Arkeoloji Müzesine taşınacak. Konuyla ilgili Kültür Müdürlüğünden yapılan yazılı açıklamada ‘’Kültür ve Turizm Bakanlığı, Kültür Varlıkları ve Müzeler Genel Müdürlüğünce 9 mayıs 2012 tarihinde ihaleye çıkan Türkiye’nin en büyük müze kompleksi olan ‘Edessa arkeoloji müzesi, Haleplibahçe mozaik müzesi ve arkeo park’ projesinde büyük mesafe kat edildi’’ mevcut müzenin yeni müzeye aşınacağı için ziyeretçi girişine kapatılacağı belirtildi. 

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

banner24

banner49