Öne Çıkanlar Şanlıurfada Yağmur Bereketi tesisi ümgeneral Koç Şanlıurfada İlçe Genelinde Yol Yapım Atağını Sürdürüyor Urfada çalıntı 170 motosiklet ele geçirildi

Bu haber kez okundu.

“Tarih Ve Rahatlık Bir Arada”
Hava sıcaklığının 42 dereceye ulaştığı Şanlıurfa’da kafe olarak kullanılan mağaralar, serinlik nedeniyle vatandaşların birinci tercihi oluyor.
 
Şanlıurfa’da bunaltıcı sıcak hava nedeniyle bunalan vatandaşlar, farklı serinleme yöntemine başvuruyor. Sıcaklardan kaçışın en güzel yöntemi de Şanlıurfa’da mağaralar oluyor.
 
Taş mimari olması ve çeşitli serinletici cihazların da kullanılması nedeniyle sıcaklığı 10-15 dereceyi bulan mağaralar, vatandaşlar tarafından tercih ediliyor. Kafeye çevrilen mağaralar, sıcak havalardan bunalan yerli ve yabancı turistlerin gözdesi oluyor. Daha çok hava sıcaklığının arttığı öğle saatlerinde mağaralara ilgi artarken, kafeye çevrilen mağaralarda yoğunluk oluşuyor. Bin 200 yıllık tarihi Şanlıurfa Kalesi’nin dibinde bulunan ve geçmiş dönemlerde yaşam yeri olduğu belirtilen mağaralar, kafeye çevrildi. Kafeye çevrilen mağaralar, turistik yer olarak büyük ilgi görüyor. Doğal serinliğin adresi olarak nitelendirilen mağaralar, yaz aylarında serin, kış aylarında ise sıcak oluyor. Restore edilerek, işletilen mağaralara yaz kış ilginin azalmadığını söyleyen kafe işletmecisi, burada vatandaşlara kaliteli hizmet sunduklarını söyledi.
 
YAZIN SERİN, KIŞIN SICAK OLUYOR
 
Tarihi mağaralar, doğal yapı olduğu için yaz aylarında serin hava, kış aylarında ise sıcak hava veriyor. Taş mimarini turizme kazandırdıklarını söyleyen işletmeci, kentte yaşayanların yanı sıra, kent dışından gelen kişilerin de mağaralara büyük ilgi gösterdiğini söyledi. Yaz aylarından sıcak havalardan bunalan kişilerin kafeye çevrilen mağaralara gelerek dinlendiğini söyleyen işletmeci, “buranın restorasyonunu yaptıktan sonra kafeye çevirdik. Burası doğal serinleme ortamıdır, burası yaz aylarında serin, kış aylarında ise sıcak oluyor. Bu nedenle mağaraya yaz kış ilgi eksilmiyor” dedi.
 
“TARİH VE RAHATLIK BİR ARADA”
 
Geçmiş yıllarda insanların barınak olarak kullandığı mağaraların, günümüzde kafe olarak işletildiğini vurgulayan işletmeci, mağaraya gelen kişilerin tarih ve rahatlığı bir arada yakaladığını söyledi. İşletmeci şunları söyledi: “Zaten Şanlıurfa, tarihiyle bilinen bir şehir, bu mağaraların da kafe olarak kullanılması ve doğal bir serinlik sunması, insanların tarih ve rahatlığı bir arada bulmasına imkan sağlıyor. Kente gelen yerli ve yabancı turistler, buraya gelerek, saatlerce dinleniyor.”
 
Kafe işletmecisi, kentteki diğer mağaralarında benzer amaçlarla kullanılması gerektiğini sözlerine ekledi.  

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

banner24

banner49