Öne Çıkanlar Başkan Kuş: Geleceğe bırakacağımız en büyük miras Türkiye Cumhuriyetidir Urfada Parmağına Cıvata Sıkışan Çocuk Kurtarıldı Şanlıurfalı Kadınlar Kudüse Sahip Çıktı ibrahim ont Akabede araç takla attı

Bu haber kez okundu.

Tarih Öncesine Büyük Yolculuk

Şanlıurfa Arkeoloji Müzesi ziyaretçilerini tarihte kronolojik bir yolculuğa çıkarıyor Haleplibahçe bölgesindeki müzede Halep yüce bölgesindeki müzede yok ama taş devrinden İslam dönemine kadar pek çok eser var binlerce yıllık eserleriyle tarihe ışık tutuyor.

Ziyaretçilerine zaman yolculuğuna çıkarıyor burası dünyanın en büyük tarihi öncesi Müzesi olan Şanlıurfa Arkeoloji Müzesi 1995 yılından bu yana Göbekli Tepe'de devam eden kazılar sonucunda ortaya çıkarılan taşınabilir eserlerin hepsi Şanlıurfa müzesinde sergi salonlarında sergileniyor.

Ege müze Balıklıgöl Platosu kızıl koyun ve kale eteği ile Mozaik Müzesi'nin bulundu Halepli Bahçe Bölgesi’nde Yani insanlığın başladığı nokta olarak kabul edilen alanda 60 dönüm üzerine kurulu müzenin 23000 metrekare kapalı alanı buluyor.

Ziyaretçiler dört kilometrelik bir yürüyüş güzergâhında tarihe adım adım tanıklık ediyor analitik çağda başlayıp sırasıyla 12 parkuru Tunç Çağı Demir Çağı Helenistik Roma Bizans ve İslami dönem olarak müzemizi ziyaretçilerimiz gezebiliyor.

İlk bölümünde yontma Taş devrinden kalıntılar var gerçek boyutta yoğun olmuş ilkesel olarak bilinen Balıklıgöl heykeli de burada güzergâhı takip edenler insanlık tarihine yön veren önemli dönemlere ait izler ile karşılaşıyor.

Göbekli Tepe ait canlandırma ve imitasyonlar o dönemi yaşıyormuş hissi uyandırıyor Şanlıurfa Arkeoloji Müzesi yaşayan bir müze çünkü Halepli bahçe bölgesinde kazı çalışmaları aralıksız sürüyor

Arkeologların ortaya çıkardığı önemli eserler müzeye kazandırılıyor

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

banner24

banner49