Öne Çıkanlar Karaköprüde sıkışmalı kaza Sancaktepespor 5-0 Şanlıurfaspor Çok Sayıda Zırhlı Askeri Araç Hataya Sevk Edildi 1 yaralı sanlıurfa

Bu haber kez okundu.

Tapu Sorunu Ne Zaman Çözülecek?
Ev ve arsalarının büyük bir kısmının hazine malı olan Eyyübiye ilçesinde, vatandaşlar tapularının verilmesini istiyor.
 
Şanlıurfa merkez Eyyübiye ilçesinde en büyük sorun olan imar ve tapu sorunu çözülmeyi bekliyor. Eyyübiye Belediye Başkanı Mehmet Ekinci, seçimlerden önce verdiği tapu sözünü, seçimlerin ardından da hatırlatarak, bu sorunu bitireceklerini söylemişti. Belediye Başkanı Ekinci’nin söz vermesinin ardından umudu artan vatandaşlar, tapu sorununun hala çözülmediğini belirtti.
 
TAPU SORUNU NE ZAMAN ÇÖZÜLECEK?
 
Seçim dönemlerinde tapu için söz aldıklarını söyleyen ilçe halkı, tapu çalışmalarının ne zaman başlayacağını merak ediyor. Bu anlamda belediyeden bir açıklama beklediklerini belirten Aziz Çiftçi, umutla tapu yolunu beklediklerini söyleyerek, “Şanlıurfa’nın ilçeleri arasında en fazla tapusuz ev ve arsaya sahip olan Eyyübiye ilçesinde de tapu sorununun çözüleceği söylenmişti. Belediye Başkanı bu anlamda söz verdi ama hala bir çalışma yok. Çalışmaların ne zaman başlayacağı veya başlayıp başlatılmayacağı konusunda belediyenin bir açıklama yapmasını istiyoruz. Bu sorun bir an önce giderilsin” diye konuştu.
 
BAŞKAN EKİNCİ: SORUNU ÇÖZECEĞİZ
 
Eyyübiye Belediye Başkanı Ekinci, seçimlerin ardından yaptığı açıklamada, verdikleri sözü yerine getireceklerini belirterek, tapu çalışmalarının başlatıldığını söylemişti. Tapu sorunu için dosyaları hazırlayıp, bu anlamda hukukçuların görevlendirildiğini dile getiren Ekinci, vatandaşların mağdur edilmeyeceğini sözlerine eklemişti.
 
“EVLERİ ALIP SATAMIYORUZ”
 
Ev ve arsaların büyük bir kısmının hazine malı olduğu ilçede vatandaşlar, tapu sorunu nedeniyle ev ve arsaları alıp satamadıklarını belirtti. Tapu nedeniyle ev alıp satmakta tedirgin olduklarını söyleyen İlyas Güven, tapu sorununun çözülmesiyle birlikte rahatlıkla ev alıp satabileceklerini kaydetti. Şuan için vatandaşların içinde bir korku olduğunu dile getiren Güven, “sonuç itibariyle ev ve arsalar tapusuz olduğu için alıp satamıyoruz. Alacak kişi, acaba belediye sonra gelip yıkar mı mantığıyla hareket ettiği için burada emlak sektörü tamamen durgun bir hal aldı. Bu sorunun bir an önce çözülmesini bekliyoruz” ifadelerini kullandı.
 
Tapu sorunun çözülmesini bekleyen vatandaşlar, tapu çalışmalarının başlatılıp başlatılmadığını veya çalışmaların hangi düzeyde olduğunun belediye tarafından kendilerine bildirilmesini talep etti. 

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

banner24

banner49