Öne Çıkanlar Şanlıurfada Yağmur Bereketi ümgeneral Koç Şanlıurfada tesisi İlçe Genelinde Yol Yapım Atağını Sürdürüyor Urfada çalıntı 170 motosiklet ele geçirildi

Bu haber kez okundu.

Tanıtım yok diye, müzeler ilgi görmüyor
Türkiye ve dünyada tanınan Şanlıurfalı türkücü İbrahim Tatlıses ve Müslüm Gürses adına açılan müzelere ilginin az olduğu belirtildi. Müzelerin ilgi görmemesi ise, tanıtım çalışmalarının yetersizliğine bağlanıyor.
 
Şanlıurfa’nın Eyyübiye ilçesi Harran Kapı’da yer alan müze, yerli ve yabancı turistler tarafından pek rağbet edilmiyor. İbrahim Tatlıses’in sahnelerde kullandığı kıyafet ve aksesuar, müzik aletleri, plak ve bal mumundan yapılmış heykelinin bulunduğu müzenin ilgi görmemesi yetkilileri üzse de, vatandaşlar müzenin ilgi görmemesinin temel nedeninin tanıtım olduğunu söylüyor. Tatlıses müzesinin yeterince tanıtılamaması nedeniyle ilgi görmediğini belirten vatandaşlar, İl Kültür ve Turizm Müdürlüğü’nün kentteki tüm müzeler için tanıtım kampanyası başlatması gerektiğini söyledi.
 
“MÜZE ÇOK AMA ZİYARET EDEN YOK”
 
Şanlıurfa’da başta Kurtuluş Müzesi olmak üzere, Mutfak Müzesi, İbrahim Tatlıses ve Müslüm Gürses ve Kent Müzelerinin bulunduğunu anımsatan İzzettin Kılıç, bu müzelere ilginin az olmasının temel nedeninin tanıtım olduğunu söyledi. Kentteki müzelerde tanıtım çalışmalarının yetersiz olması nedeniyle yeteri kadar ziyaretçi ağırlamadığını belirten Kılıç, “evet Şanlıurfa’da müze çok ama tanıtım yok. Tanıtım olmayınca da insanlar müzenin olduğunu nereden bilecek? Şanlıurfalıların bir kısmı bile bu müzelerin olduğundan haberi yok. Tanıtım olmayınca insanların haberi olmaz, İl Kültür ve Turizm Müdürlüğü’nün tanıtım çalışmaları yapması gerekiyor” diye konuştu.
 
“DİĞER İLLERDE ÜCRETLİ, URFA’DA ÜCRETSİZ”
 
Türkiye’deki birçok müzeye girişin ücretli olduğunu söyleyen vatandaşlar, ücrete rağmen müzelerde yoğunluk oluştuğunu kaydetti. Şanlıurfa’daki müzeler ücretsiz olmasına rağmen, fazla ziyaretçinin olmadığını söyleyen Ahmet Güven, “Neredeyse her ildeki müzeler paralı ama sürekli yoğun oluyor. Şanlıurfa’daki müzelere baktığımız zaman ücretsiz ama ilgilenen yok. Neden? Çünkü tanıtım yok, bu nedenle de ziyaretçiler gelmiyor. Bu sene bir milyonun üzerinde turist ağırlayan kentte müzelerde büyük yoğunluk olurdu ama tanıtım yok. Bu anlamda ilgili müdürlükten çalışma bekliyoruz” dedi.
 
Tarihin sıfır noktası olduğu belirtilen Göbeklitepe’nin tanıtımının yapıldığı Kent Müzesi’ne de fazla turist gelmediği belirtilirken, vatandaşlar, müzelerin ilgi görmesi için Kültür ve Turizm Müdürlüğü ve diğer yetkililerin çalışmasını bekliyor.  

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

banner24

banner49