Öne Çıkanlar Dev Bir Proje İçin Daha Bismillah Dedi sosyal medya Urfada feci kazada ölü sayısı 7ye çıktı erik sanlıurfaspor

Bu haber kez okundu.

Suyun gelmesiyle nar bereketlendi
Şanlıurfa’nın Suruç İlçesi’ne su gelmesi ile birlikte nar bahçeleri canlanmaya başladı.
Şanlıurfa’da ekim alanı artan nar üreticisi, Pazar sıkıntısı nedeniyle narları nar ekşisi yapmak için kullanıyor. Şanlıurfa’nın Suruç ilçesi Aligör Beldesinde satışa sunulan ve sınırlı sayıda üretilebilen Suruç nar fidanına çiftçiler yoğun ilgi gösteriyor.
Pazar alanı bulamayan nar üreticileri, topladıkları narları kentteki esnafa satarak nar suyunun elde edilmesini sağlıyor. Bölgede nar üretiminin yapıldığı alan artarken, Pazar sorunu ve depolama sorunu yaşanıyor. Nar işleme tesisi bulunmadığı için narlarını pazarlayamayan üreticiler, ürünlerini hal pazarında satmak zorunda kalıyor.
Suruç İlçesi’ne su gelmesi ile birlikte nar bahçeleri canlanmaya başladı. Suruç Narı’nda yılın ilk ürünü kilosu 2 TL’den satışa sunuldu. İyi bakımı yapılan bir nar bahçesinde her bir nar, 700-900 gram arası olup, ağaç başına 70 kiloya yakın meyve alınıyor. 

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

banner24

banner49

banner48