Öne Çıkanlar Yapılan Çalışmaları Yerinde İnceledi Yeşildirek 14 Yıldır Yıkılmayı Bekliyor 1 yaralı sergı sanlıurafspor

Bu haber kez okundu.

Süt fabrikası ne zaman faaliyete geçecek?
Şanlıurfa kurulacak olan Pınar Süt fabrikası, bölgedeki besicilerin elde ettiği sütü toplayıp, besicileri destekleyerek, 250 kişiye iş imkanı sağlayacak.
 
Yaşar Holding şirketlerinden Pınar Süt, yatırımlarını Şanlıurfa’da da güçlendirmek istediklerini ve bu kapsamda fabrikanın faaliyete geçmesiyle birlikte Şanlıurfa’daki besicilerin elde ettiği sütü Şanlıurfa ve Türkiye’ye kazandıracaklarını söyledi. Fabrikanın faaliyete geçmesiyle birlikte Şanlıurfalıların istihdam edileceğini söyleyen Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Faruk Çelik, Şanlıurfa’daki besicilerin emeğinin değerlendirileceğini ve Şanlıurfalıların daha çok istihdam edileceğini söylemişti. Temeli atılan ve çalışmalarına başlanan fabrikanın ne zamana üretime başlayacağı bilinmezken, kentte işsizlik oranının düşürülmesi amacıyla fabrikanın bir an önce faaliyete geçmesi bekleniyor.
 
250 kişinin istihdam edileceği belirtilen fabrikanın günlük 500.000 Litre süt işleme kapasitesine sahip olacaği belirtildi. 2. Organize sanayi bölgesinde temeli atılan fabrikanın üretimini Doğu ve Güneydoğu’ya yönelik yapacağı belirtilirken, Şanlıurfa’da birçok vatandaş, şimdiden fabrikanın açılacağı günü bekliyor.
 
Bölgedeki hayvancılığı da artırmak amacıyla bu tür teşviklerin Şanlıurfa’da yaygınlaştırlacağını söyleyen Bakan Çelik, bölgede elde edilen sütün bölgede işleneceğini söylemişti. Yapımı ve çalışmaları devam eden fabrikanın deveye girmesiyle birlikte yılda 180 milyon sütü işleyeceği belirtiliyor. Bölgeye ekonomik yatırımların yapılmasının büyük avantaj olduğunu söyleyen vatandaşlar, fabrikaların faaliyete geçmesiyle birlikte istihdam alanlarının artırılacağını söyleyerek, istihdamların il dışından sağlanmamasını istedi. Fabrikada çalışacak işçilerin Şanlıurfalı olması gerektiğine dikkat çeken vatandaşlar, daha önce de oluşturulan iş alanlarında yabancı işçilerin çalıştırıldığını belirterek, kentteki işsizlik oranının düşürülmesi amacıyla işçilerin yerli işçiler olması gerektiğini söyledi.
 
12 Mayıs 2013 Pazar günü Bilim Sanayi ve Teknoloji Bakanı Nihat Ergün, Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Faruk Çelik ile Gıda, Tarım ve Hayvancılık Bakanı Mehdi Eker’in katılımıyla gerçekleştrilen Pınar süt fabrikasının temel atma töreninde, fabrikanın Şanlıurfa’nın ekonomisini ciddi anlamda kalkındıracağı belirtilmişti. 

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

banner24

banner49