Öne Çıkanlar Şanlıurfada Yağmur Bereketi tesisi ümgeneral Koç Şanlıurfada İlçe Genelinde Yol Yapım Atağını Sürdürüyor Urfada çalıntı 170 motosiklet ele geçirildi

Bu haber kez okundu.

SUŞKİ’de işçi kıyımı
Şanlıurfa Büyükşehir Belediyesine bağlı ŞUSKİ’de taşeron işçi olarak çalışan 96 kişi yeni yıla işsiz girecek.
Şanlıurfa Büyükşehir Belediye bağlı ŞUSKİ'de sular durulmuyor. daha önce iki genel müdür değiştiren kurumda taşeron işçiler müttehit firmaya devredilecek diye kurumda çalışan 96 kişi anahtar bırakma eylemi yaptı.
Beykapısı mahallesinde bulunan ŞUSKİ binasına  gelen taşeron işçiler araçlarını park edip eylem yaptı. Daha önceki Belediye bir sıkıntı çekmediklerini ifade eden işçiler," diğer kurumlarda sözleşmenin 3 yıllık yapıldığı  neden bize 1 yıllık sözleşme yapılıyor, bizim haklarımız gasp edildiğini" ifade ettiler.
Yeni yıla  bir gün kala şok yaşayan işçiler ŞUSKİ binası önünde kontak kapatma eylemi yaptı. ŞUSKİ binası önünde iş makinelerini park ederek kontak kapatan işçiler; “ Seçiminden önce bizler söz verildi hakların korunacak sendikaya üye olabilirsiniz ama şimdi bizi kapı dışarı ediyorlar bir çok sefer  Bakanımız Faruk Çelik ve Belediye Başkanımızın bize işiniz daha iyi ve vasıflı olacak, her sosyal haklarınızdan yararlanacaksınız dedi. Fakat diğer firmalarda çalışan taşeron İşçilerimize 3 yıllık sözleşme yapılıyor bize neden 1 yıllık sözleşme verildi. Bu arkadaşların burada toplanmalarının nedeni haklarımızı istiyoruz. İş makineleri işe çıkmayacak dedi, ayrıca daha önce Belediye bünyesinde taşeron işçi olarak çalışıyorduk, şimdi bir müttehit firmaya devrilebilecek oda kendi elamanlarını alacak  şimdi hakkımızı arayacağız  haklarımızı verene kadar işe çıkmayacaklarını" ifade ettiler. 

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

banner24

banner49