Öne Çıkanlar sosyal medya Başkan Beyazgül Dev Bir Proje İçin Daha Bismillah Dedi Urfada feci kazada ölü sayısı 7ye çıktı sanlıurfaspor

Bu haber kez okundu.

ŞUSKİ DEDAŞ Vatandaşı Bezdirdi
Şanlıurfa ilçelerde ŞUSKİ'nin  ödemediği içme sularının elektrik borcu yüzünden bir çok mahalle susuz kaldı. Ulucanlar mahallesinde vatandaş susuz kalınca kendi imkanlarıyla sondaj kuyusu açmaya başladı.
Köy içme sularının elektrik borcu büyükşehir belediyelerine devredildi. Güneydoğu’da 109 belediye, içme suyu elektrik borcunu ödemedi. Biriken borç 260 milyon liraya ulaştı. Borcunu belediyelerden tahsil edemeyen Dicle Elektrik Dağıtım Anonim Şirketi(DEDAŞ), uyarılara rağmen tahsilatı yapamayınca 109 belediyeye bağlı binlerce köyün kuyu elektriğini kesti. Yaklaşık 5,5 milyon vatandaş mağdur oldu. Ulucanlar mahallesinde sabah musluğunu açan vatandaş suyun akmadığını görünce şaşkına döndü.  Şanlıurfa Büyükşehir Belediyesi sorunu çözmekte yetersiz kalınca vatandaş susuz kalınca kendi imkanlarıyla sondaj kuyusu açmaya başladı.
 Bunlardan biri de Şanlıurfa’nın Eyyübiye ilçesine bağlı Ulucanlar mahallesi oldu. mahallede ikamet eden Abdullah Aslan,"ŞUSKİ sularımızın elektrik faturaları ödemeyince su kuyuların elektrikleri DEDAŞ tarafından kesilip mühürlendi. Bizde susuz kalınca kendi imkanlarımızla sondaj kuyusu açmaya karar verdik, biz yıllar önce neler atlattık ama böyle susuz kalmadık, Büyükşehir olduk çok eski dönemlere döndük ne olacak bizim halimiz karşımızda bir muhatap bile bulamıyoruz kış gününde su taşımak ayrı bir dert hem kendimiz hem hayvanlarımız susuz kaldık, bende elimde ne var ne yok sattım mahallenin içersinde sondaj vurdum şimdi suyun çıkmasını bekliyoruz" dedi.(Naci Çetindağ)


 

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

banner24

banner49