Öne Çıkanlar urfa urfahaber Şanlıurfada Yağmur Bereketi ümgeneral Koç Şanlıurfada tesisi

Bu haber kez okundu.

Sürücüler Tatil Öncesi Sanayinin Yolunu

Kentte oto tamir ustaları tatile çıkacak sürücüleri araç bakımlarını yapması konusunda uyardı Havaların ısınması, 9 Günlük Kurban bayramı öncesi vatandaşlar tatil için hazırlıklarını yapmaya ve yola çıkmaya başladı.

Vatandaşların tatile çıkmadan uyaran oto ustası Salih Çiftçi, “Tatile çıktıkları zaman yağ değişimi, hava filtresi, ve bakım onarım yapılması gerekiyor. Çünkü havalar sıcak. Araçların bakımlarının komple yapılması lazım. Araç bakımları yapılmadığı için araç yolda bırakabilir. Havalar haddinden fazla sıcak olduğu için lastik durumuna bakılması gerekiyor, yoksa yolda patlayabilir. Öncelikle aracın lastik bakımı yapılmalı. Bunların yola çıkmadan önce kontrol edilmesi lazım ve klima yazın olmazsa olmazlarından biridir. Kaza oranını düşürüyor. Havalar çok sıcak. Camı da açamıyorsun. Bunlardan dolayı klima bakımı her yıl yapılması lazım. Bunlar yapılmalı ki araçtan randıman alabilesin” dedi.

Aracın yağına, suyuna ve kilometresine baktıklarını dile getiren Çiftçi “Kilometreye göre bakımını yapıyoruz. Balatalarını kontrol ediyoruz. Far ayarlarına bakıyoruz. Balanslar yapılıyor. Rot ayarına bakıyoruz. Kışın sadece arabalarda antifiriz olayı var. Havalar soğuk olduğu için araçta antifriz olmasa donma yapabilir. Ama yazın olan bakım kışın olmuyor. Eğer çocuklu bir ailesi ise öncelikle çocuk koltuğu olmalıdır. Çocuğun önde oturması trafik kurallarına aykırı hem de iyi olmaz. Ama araç koltuğu oldu mu hiçbir sıkıntı yaşamazlar” diye konuştu.

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

banner24

banner49