Öne Çıkanlar Yine Halkın İçinde getirildi boks mıllı bırlık ve kardeslık restore

Bu haber kez okundu.

Suruç Tünel açılışında yumurtalı protesto
 Başbakan Erdoğan, Suruç Tüneli'nin açılış töreninde yaptığı konuşmada, bugün Suruç'ta tarihi bir olay yaşandığını, tarihi bir olaya şahitlik yapıldığını söyledi.

Türkiye'nin en uzun, dünyanın da beşinci uzun sulama tünelinin hizmete girdiğini, 17 bin 185 metre uzunluğunda, 7 metre çapında, içinden bir tır geçebilecek kadar büyük bir tüneli, 5 yıl gibi kısa bir sürede tamamladıklarını vurgulayan Başbakan Erdoğan, Atatürk Barajı'ndan Suruç Ovası'na saniye de 90 metreküp su akacağını, Suruç Ovası'nda 950 bin dönüm arazinin sulanacağını kaydetti.

Suruç Tüneli'nin açılmasıyla GAP'ın en önemli bölümlerinden birinin daha tamamlandığını, Suruç Ovası'na su pompalayacak istasyonların inşa da hızla devam ettiğini bildiren Erdoğan, "İnşallah bu yıl sonunda Atatürk Barajı'ndan Suruç Ovası'na su vermeye başlayacağız. Projenin son aşaması tamamlandığında Suruç Ovası'nın her köşesinden inşallah daha fazla bereket fışkıracak" diye konuştu.

Erdoğan, vatandaşlara, Şanlıurfa'dan diğer bölgelere mevsimlik işçi gitmesinin de Suruç Ovası'nın suya kavuşmasıyla son bulacağı müjdesini vererek proje tamamlandığında 190 bin kişiye iş olanağı sağlanacağını, Suruç Ovası'nın yılda 316 milyon lira katkı sağlayacağını aktardı.

Tünel ve pompa istasyonlarıyla projenin yaklaşık 2 milyar liraya mal olduğunu ifade eden Başbakan Erdoğan, "Bu büyük projenin, tarihin akışını değiştirecek, Şanlıurfa'nın Bereketli topraklarını suyla kucaklaştıracak bu muhteşem projenin hayırlı olmasını diliyorum" dedi.

Başbakanlık otobüsüne yumurtalı saldırı

Başbakan Erdoğan, Şanlıurfa'dan helikopterle Suruç'a geçti. Erdoğan ve beraberindekileri taşıyan helikopter, 2'nci Hudut Tabur Komutanlığına bağlı Mürşitpınar Karakolu'ndaki piste iniş yaptı. Buradan Suruç'taki açılış töreninin yapılacağı alana Başbakanlığa ait otobüsle geçen Başbakan Erdoğan, yol boyunca vatandaşları selamları. Bu sırada Başbakanlık otobüsüne bazı kişiler tarafından yumurta atıldı.

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

banner24

banner49