Öne Çıkanlar Yapılan Çalışmaları Yerinde İnceledi Yeşildirek 14 Yıldır Yıkılmayı Bekliyor sergı Arap Dünyası İşadamları Heyetini Kabul Etti sanlıurafspor

Bu haber kez okundu.

ŞURKAV Olağan Genel Kurul Toplantısı Yapıldı

ŞURKAV Başkanı Şanlıurfa Valisi Abdullah Erin, Vali Yardımcısı Tarık Açıkgöz, vakıf mütevelli heyeti ve yönetim kurulu üyelerinin katıldığı toplantı, saygı duruşu ve İstiklal Marşı’nın okunmasıyla başladı.

Kongre divan heyetine eski Şanlıurfa Valisi T. Ziyaeddin Akbulut, İbrahim Halil Çelik ve Tarık Açıkgöz’ün seçildiği toplantıda, vakfın Mart-Kasım 2017 dönemine ait faaliyet raporu okunarak kabul edildi. Vakıf tüzüğünün bazı maddelerinde değişiklik yapılmasını öngören gündem maddesi, üyelerin talep ve görüşleri doğrultusunda revize edilmek üzere yönetim kuruluna havale edilirken, söz konusu değişikliğin Mart ayında yapılacak toplantıda tekrar görüşülmesine karar verildi.

AKBULUT: ŞURKAV BİR ÇINARA DÖNÜŞMÜŞ

Kongrede bir konuşma yapan eski Şanlıurfa Valisi ve ŞURKAV’ın kurucu başkanı T. Ziyaeddin Akbulut, 25 yıl önce kurdukları ŞURKAV’ın küçük bir fidan olduğunu, aradan geçen çeyrek asırda büyüyerek bir çınar haline geldiğini görmekten mutluluk duyduğunu belirtti.

Vakfı kurdukları 90’lı yılları anımsatan Akbulut, vakfın kuruluşuna emek vermiş olanlardan ebediyete intikal edenleri rahmetle andığını ifade ederek, “Benden sonra on kadar Valimiz bu vakıfta hizmet yaptılar. Şimdi de çok saygıdeğer Abdullah Valim bu bayrak yarışını ele aldı. Vakfımızın amacı, hepinizin yakinen bildiği gibi peygamberler şehri, kültür şehri, sanat şehri Şanlıurfa’nın dünyaya ve Türkiye’ye tanıtılması ama özellikle sahip olduğu değerlerin korunması, kurtarılması ve devam ettirilmesi amacıyla kuruldu. Bana göre de çok değerli hizmetler yaptı. Başta Dergah düzenlemesi olmak üzere 230’un üzerinde yıkılmaya yüz tutmuş, terkedilmiş metruk haldeki cami, medrese, okul, bina, hamam, kışla gibi eserlerin kurtarılması ve turizme kazandırılması yolunda çok önemli görevler ifa etti. Vakıf kurucusu olarak tamamen Allah rızası için, samimi duygularla çerçevesini çizdiğim, bu şehre emeği geçenlere, yüzyıllardır, binlerce yıldır emek verenlere layık olmak ve bu kenti layık olduğu şekilde Türkiye ve dünyaya tanıtmak amacıyla bu vakfımız kurulmuştu. Çok şükür de bu yolda ilerledi. Zaman içerisinde şartlar gerektirdiği ölçüde bazı arkadaşlarımız aramıza katıldı, bana göre de çok isabetli. Birçoğunu da tanıyorum, onlara da mütevelli heyet üyeliğine hoş geldiniz diyorum” dedi.

Şanlıurfa Valisi Abdullah Erin’in, Şanlıurfa’da henüz 4-5 ay önce göreve başladığını ve çok başarılı işlere imza atacağına inandığını kaydeden Akbulut, belediyenin de ŞURKAV’ın amaçlarına yönelik faaliyetlere destek vermesinin sevindirici olduğunu ifade etti.

ŞURKAV’ı kurdukları 90’lı yıllarda belediye imkânlarının çok kısıtlı olduğunu, dolaysıyla Vilayetin imkânlarının ön plana çıkarıldığını hatırlatan Akbulut, “Dergah projesini o günün Bayındırlık keşfiyle 1,5 Trilyon tutan işi, 250 bin TL’ye bitirdik. Kimse inanmıyor. Devletin imkânlarını da bu konuda seferber ederek 250 kadar gayrimenkul kamulaştırıldı. 25 dönümlük bir alan orada kazanıldı. Burada bir manevi el bize yardım etti” dedi.

Dergah projesini yaparken kamulaştırmalarda hiçbir vatandaşın karşı çıkmadığını, sadece bir kişinin önce mahkemeye gittiğini ancak işin gerçekten yapılacağını görünce vazgeçtiğini belirten Akbulut, “Urfa halkı bize çok yardımcı oldu. Allah hepsinden razı olsun. Bugün bile öyle bir işe girişmeniz çok zor. O zamanki kıt kanaat imkânlarla bunu yapmayı Allah bize nasip etti, güzel bir eser ortaya çıktı. Çeyrek asır önce küçük bir fidan olarak diktiğimiz ŞURKAV, şimdi bir çınar ağacına dönüşmüş, bundan dolayı çok mutlu oldum. Halka malolmuş, Urfa’ya malolmuş” diye konuştu.

Kongrenin bir değerlendirmesini de yapan Akbulut, “Biliniz ki, Urfa için, Türkiye için, milletimiz için, genç kuşaklar için çok faydalı bir vakıf faaliyeti içerisindesiniz. Hepinizi kutluyorum. Burada bulunan tüm arkadaşlarıma ayrı ayrı teşekkür ediyorum. Sayın Valimizin başkanlığında inşallah ŞURKAV faaliyetleri daha da etkinleşerek devam edecek. Bu dilek ve temennilerle toplantımızın hayırlara vesile olmasını diliyor, saygılar sunuyorum” dedi.

VALİ ERİN: HER ALANDA YENİ BİR YOL HARİTASINA İHTİYACIMIZ VAR

Toplantının kapanış konuşmasını yapan ŞURKAV Vakfı Başkanı Şanlıurfa Valisi Abdullah Erin ise, ŞURKAV’ın kurucusu Ziyaeddin Akbulut’u Şanlıurfa’da ağırlamaktan büyük memnuniyet duyduklarını belirterek, ŞURKAV mütevelli heyeti ve yönetim kurulu üyelerine hitaben bir konuşma yaptı. Vali Erin, konuşmasında şunları söyledi:

Siz hizmetle varsınız, bir sürü iş yaparsınız millete, devlete katkı sunarsınız ama duruşunuz duruş değilse, bir anlam ifade etmez. Vakfın kurulduğu dönemler, bizim mesleğe yeni başladığımız dönemlerdi. Sayın Valimiz ve beraberindekiler çok dirayetli bir duruş sergilediler. Biz de onları örnek aldık. Meslek hayatımız boyunca örnek aldığımız kişiler oldular. Bizi yakından tanımasalar da meslek hayatımızda sımsıkı bağlı kalmamız gereken prensipleri bizlere öğrettiler.

ŞURKAV Genel kurul toplantısının çok verimli geçtiğini ifade eden Vali Erin, vakfın kuruluşundan bugüne Şanlıurfa’ya emek vermiş herkese teşekkür ederek, bu alandaki kurum ve kişilerin belli hedeflere koordinasyonun sağlanmasının önemli olduğuna değildi. Şanlıurfa’nın her alanda çok önemli bir zenginliğe sahip olduğunu ama bunu iyi değerlendiremediğini ifade eden Vali Erin, “Her alanda yeni bir yol haritasına ihtiyacımız var. Turizmde, kültürde, tarihsel eğitimde, sanatsal varlığımızın tekrar değerlendirilmesinde ve her alanda. Valilik görevine başladığım beş aylık süre içerisinde bunu gerçekleştiremeye yönelik çalışmaları başlattığımızı sizlerle paylaşmak isterim” dedi.

Anahtar Kelimeler:
UrfaValıSurkavErınAkbulut
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

banner24

banner49