Öne Çıkanlar sosyal medya Başkan Beyazgül Dev Bir Proje İçin Daha Bismillah Dedi Urfada feci kazada ölü sayısı 7ye çıktı sanlıurfaspor

Bu haber kez okundu.

Suriye’yi Terk Eden İnsan Sayısı 12 Milyon

Şanlıurfa Valiliği, World Vision International Türkiye Temsilciliği ve Türk Kızılay Şanlıurfa Toplum Merkezi arasında, “Sosyoekonomik Güçlendirme ve Koruma Desteği ile Savunmasız Toplulukların Onurunu ve Dayanıklılığını Sağlama Projesi” tanıtım toplantısı yapıldı

Özel bir otelde düzenlenen toplantıya Şanlıurfa Valisi Abdullah Erin, Haliliye Kaymakamı Metin Esen, Vizon İnternational Türkiye yöneticisi Yusuf Avcı, Türk Kızılay Sanliurfa toplam merkez yöneticisi Gülgez Ağababa Eroğlu, Türk Kızılay Sosyoekonomik güçlendirme yöneticisi Cihan Arsu ve bir çok katılımcı katıldı.

Vali Erin, yaptığı konuşmada, Umut Tohumları Projesi'nin Türk ve Suriyeli çocuk ve ailelerine büyük katkı sağlayacağını söyledi.

6 MİLYON İNSAN ÜLKESİNİ TERK ETMEK ZORUNDA KALDI

Suriye'deki insanlık dramının 10 yıldan bu yana devam ettiğini belirten Erin, "İç savaş nedeniyle 6 milyon insan ülkesini terk etmek zorunda kaldı, 10 binlerce insan da hayatını kaybetti. Bu savaşın tarafı olmayan dezavantajlı olarak nitelendirebileceğimiz kadınların, çocukların ve mağdur, mazlum durumdaki insanların trajedi yaşadığı bir durum ile karşı karşıyayız. Ülkeyi terk etmek zorunda kalan Suriyelilerin yaklaşık 4 milyonu 10 yıldan bu yana Türkiye'de yaşamaya, hayatını idame ettirmeye çalışıyor"dedi.

Suriye’de on yıl önce başlayan ve bugüne kadar gelen insanlık dramını hatırlatan Vali Erin, Suriye’deki iç savaştan dolayı altı milyon insanın vatanını terk ettiğini, onbinlerce insanın hayatını kaybettiğini belirterek, “Çatışma ve savaşın tarafı olmayan, dezavantajlı gruplar olarak değerlendirdiğimiz kadınların, çocukların, engelli ve mağdur durumdaki insanların on yıldır çok acı ve ızdırap çektiği bir durumla karşı karşıyayız.” diye konuştu.

SURİYE’Yİ TERK EDEN İNSAN SAYISININ YAKLAŞIK 12 MİLYON

Suriye’den ayrılan altı milyon insandan dört milyon kadarının Türkiye’de yaşamaya çalıştığını, bu nüfusun yaklaşık 500 bininin ise Şanlıurfa’da bulunduğunu belirten Vali Erin, Suriye’yi terk eden insan sayısının yaklaşık 12 milyon olduğunun tahmin edildiğini söyledi.

Suriye’de yaşanan ve on milyonlarca insanın hayatını etkileyen dramın, tarihin son dönemlerinde yaşanan en büyük hadiselerden biri olduğuna dikkat çeken Vali Erin, bu durumun tüm insanlığın vermekte olduğu bir sınav olduğunu ifade ederek, “Bu bir insanlık sınavıdır. İnsanlığın onurlu bir şekilde ayakta durabileceği, başarıyla bu sınavı geçebileceği ama aynı zamanda bu güne kadar yaşanan koşullar gösteriyor ki birçok ülke ve kuruluş da bu sınavdan sınıfta kalıyor.” dedi.

TÜRKİYE İNSANLIK SINAVINDA MAĞDUR VE MAZLUMLARIN YANINDA DURDU

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan liderliğindeki Türkiye’nin, bu insanlık sınavında mağdur ve mazlumların yanında duracağını her vesile ile ilan ettiğini ve gereğini yaptığını kaydeden Vali Erin, “Şanlıurfa başta olmak üzere tüm kurum kuruluşlarıyla Türkiye bu mücadeleyi başarılı bir şekilde yürüttü. Şanlıurfa kardeşlerime bu vesile ile muhacir duruma düşmüş kardeşlerimize gösterdikleri anlayış, misafirperverlik ve Halil İbrahim Aleyhisselam’ın misafirperverlik anlayışını göstermelerinden dolayı bir kez daha şükranlarımızı sunuyorum.” diye konuştu.

Barış Pınarı Harekâtı ile Türkiye’nin kontrolüne geçen Telabyad ve Resulayn’da Şanlıurfa Valiliği koordinesinde yapılan çalışmalar ve Şanlıurfa’da yaşayan Suriyeli muhacirlere yönelik faaliyetler hakkında da bilgiler veren Vali Erin, “Türkiye’de, Şanlıurfa’da yaşayan Suriyeli kardeşlerimize yardımcı olmaya, insanlık vazifemizi ifa etmeye devam edeceğiz.” diyerek, projenin hayırlara vesile olmasını diledi.

Tanıtım toplantısında birer konuşma yapan Türk Kızılay Şanlıurfa Toplum Merkezi Yöneticisi Gülgez Ağbaba Eroğlu ve Türk Kızılay Sosyal ve Ekonomik Güçlendirme Program Koordinatörü CihanArsuda uygulanacak proje hakkında bilgiler vererek, katkı ve desteklerinden dolayı Şanlıurfa Valisi Abdullah Erin’e, WVI Türkiye Temsilciliğine ve emeği geçenlere teşekkür ettiler.

UMUT TOHUMLAR PROJESİ

Şanlıurfa Valiliği koordinesinde, WVI ve Kızılay ortaklığında Haziran 2021 – Şubat 2022 tarihleri arasında uygulanacak projeyle; Şanlıurfa’da yaşayan, ülke içinde ekonomik olarak desteğe ihtiyacı olan ve hanede çocuk işçiliğinin yanı sıra risk altında çocuğu bulunan T.C. vatandaşları, geçici koruma statüsündeki Suriyeliler ve Uluslararası Koruma Statüsünde bulunan bireylerin sosyoekonomik olarak güçlendirilmesi, düzenli ve yeterli gelir elde etme fırsatlarına erişimleri amaçlanıyor.

Yaklaşık 3.500.000 TL bütçesi bulunan projeyle, 300 haneye yönelik koruma ve psikososyal destek faaliyetleri kapsamında farkındalık artırıcı bilgilendirme seminerleri gerçekleştirilecek. Tespit edilen hanelerden bireylere yönelik 150 kişiye mesleki eğitimler verilerek belirli alanlarda beceri kazanmaları sağlanacak. Mesleki kurslarda başarılı olan 45 kişiye, hane içi üretim, küçük ölçekli tarım ve hayvancılık ayni destekleri sağlanacak ve beceri kazandıkları alanda üretim yapma fırsatları oluşturulacak.Hane içi üretim ve küçük ölçekli tarım ve hayvancılık ayni destekleri sağlanması sonucu üretilen ürünlerin hızlı satış kanallarına ulaşması için yine ayni destek sağlanan bireylere yönelik dijital pazarlama eğitimleri verilecek.

Proje ile ayrıca çocuk işçiliği risklerini minimize etmeye yönelik faaliyetler kapsamında 300 çocuğun eğitime erişimlerini destekleyebilmek için kırtasiye, okul çantası ve benzer malzemelerin olduğu okul kiti sağlanarak, kapasite geliştirme destekleri olan okullara da ayni destek sağlanacak.

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

banner24

banner49