Öne Çıkanlar sosyal medya Dev Bir Proje İçin Daha Bismillah Dedi Başkan Beyazgül Urfada feci kazada ölü sayısı 7ye çıktı ilçeye yeni spor kompleksleri kazandırıyor

Bu haber kez okundu.

Suriye’ye yardım tırları gönderildi
Şanlıurfa Sivil Toplum Kuruluşları İnsani Yardım Platformu mağdur Suriye halkına yardımda bulunmaya devam ediyor, 145 ve 146. insanı yardım tırları Vali İzzettin Küçük katılımıyla Suriye’ye gönderildi.
 
Suriye’de yaşanan iç savaştan dolayı mağdur olan Suriyeli ailelere yardımlar devam ediyor. Şanlıurfa’da faaliyet gösteren Sivil Toplum Kuruluşları İnsani Yardım Platformu, bugüne kadar 144 tır insanı yardım Suriye’ye gönderdi. Bugün İtfaiye alanı içersinde 145 ve 146 Tırların gönderimine Şanlıurfa Valisi İzzettin Küçük, İl Emniyet müdürü Sıtkı Akgül Platform Başkanı Osman Gerem, Adil Saraç ve Yusuf Mert’in katılımıyla katıldı.
 
Platform Başkanı Osman Gerem, Vali İzzettin Küçük’e yaptıkları çalışmalar hakkında bilgi verdi,.
Platform Başkanı Osman Gerem yaptığı açıklamada “Şanlıurfa Sivil Toplum Kuruluşları İnsani Yardım Platformu olarak yaklaşık iki yıldan beri Mazlum Suriyeli kardeşlerimize yardım gönderiyoruz, bugün 145 ve 146. tırlarımızı sınır öterine gönderiyoruz,sağ olsun valimiz İzzettin bey kendi özel gayretleriyle bizlere 50 ton un’da katkı sağladığını” belirtti.
 
Platformu açıklama yapan Vali İzzettin Küçük, “Suriye’de yaşayanlar bir imtihan içerisindeler ama onların komşusu olan bizler de ayrı bir imtihanın içerisindeyiz. Şanlıurfa halkının da bu imtihandan alnının akıyla geçtiğine inanıyorum. Şanlıurfalılar Suriye’den gelenlere her şekilde kucak açmıştır. Kendisi sıkıntıya düşmüştür ama yardımlarını ve düşene uzatılan merhamet elini de hiçbir zaman eksik etmemiştir”dedi.
Gümrük Kapıların kapıl olması ile ilgili soruya Küçük, Suriye ile ticari olarak gümrük kapılarımız kapalı olabilir ama insanı yardım konusunda her hangi bir sıkıntı yok gümrüklerden insanı yardım ve yaralı konusunda geçişlerde bir problem olmadığını ifade eti. 


sanlıurfa suriye yardım tırları
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

banner24

banner49