Öne Çıkanlar Başkan Kuş: Geleceğe bırakacağımız en büyük miras Türkiye Cumhuriyetidir ibrahim ont Akabede araç takla attı Urfada Parmağına Cıvata Sıkışan Çocuk Kurtarıldı Şanlıurfalı Kadınlar Kudüse Sahip Çıktı

Bu haber kez okundu.

‘’ Suriye’ye Geri Dönüşler Başladı’’

Suriye’den 2011 yılında çıkan iç savaştan dolayı kaçarak sınır ülkesi olan Türkiye’ye sığınan Suriyelilerin birçoğu Şanlıurfa’da yaşamını sürdürüyor. Suriyelilerin hayatlarını sürdürebilmeleri için, ulusal ve uluslararası kurumlarla irtibat halinde olan Şanlıurfa İl Göç İdaresi, çalışmalarını sürdürüyor.

Temmuz ayından itibaren Şanlıurfa İl Göç İdaresi Müdürlüğüne getirilen Fatih Işık, göreve geldiği günden bu yana yaptığı çalışmalarla hem mülki amirlerin hem de vatandaşların takdirini topluyor. Özellikle Suriyelileri ekonomik ve eğitim açısından yükselterek Urfa’ya fayda sağlamalarına yönelik yapılan çalışmalar sürüyor.

Urfalıların, Suriyelilere karşı tepkilerini, yanlış bilinen doğrularla çözmeye çalışan Göç İdaresi İl Müdürü Işık, doğru ve etkin çalışmayla Suriyelilerin, Urfa’nın ekonomik açıdan destekleyeceğine dikkat çekti.

Şanlıurfa İl Göç İdaresi Müdürü Fatih Işık; ‘’ Temmuz ayından itibaren Urfa’da görevimize başladık. Burada yapmak istediğimiz çalışma ilimizde ikamet eden geçici koruma sahibi Suriyelilere iyi düzenli ve etkinliği yüksek bir hizmet sunmak. Şuan 7 aylık görev süremizce bunu başardığımıza inanıyoruz. Yapmış olduğumuz anketler sonucunda da bu sağlam bir veri olarak elimize ulaştı’’ ifadelerini kullandı.

‘’ SURİYELİLERİN EN BÜYÜK SORUNU EKONOMİ VE EĞİTİM’’

Göç İdaresi İl Başkanı Fatih Işık; ‘’şuanda Suriyelilerin en büyük sorunu, ekonomik durumlarının çok düşük olması, eğitim düzeylerinin çok düşük olması. Tabi genelleme yapmıyoruz ama oransal olarak karşımıza çıkan bunlar. Göç İdaresi İl Müdürlüğünün görevi geçici koruma sahibi Suriyelilere verilen hizmetlerde koordinasyonu sağlamak. Sağlık müdürlüğü ya da AFAD’ın, Aile Sosyal Politikalar Müdürlüğünün vermiş olduğu hizmetleri buna benzer kurumların sunmuş olduğu hizmetler arasındaki koordinasyonu sağlamak. Bu anlamda da kurumlarla aramız şuan çok iyi, etkin bir şekilde saha da beraber hareket ediyoruz’’ dedi.

‘’ SURİYELİ AİLELERE ZİYARETLER YAPILIYOR’’

Bizim her ay toplanan il göç kurulumuz var, bu kurulda belirli kararlar alıyoruz. Bu en son almış olduğumuz kurul toplantısında da her çarşamba günü çalışma grubu başkanımızın başkanlığında elimizdeki Suriyelilere aile ziyaretleri düzenliyoruz. Buradan belirli tespitler yapıyoruz, ihtiyacı olan Suriyelileri, görev alanı olan STK’lara, uluslararası kuruluşlara yönlendirip ihtiyaçlarını bu şekilde gidermeye çalışıyoruz.

‘’ 424 BİN KAYITLI SURİYELİ URFA’DA’’

Şuan ilimizde 424 bin kayıtlı Suriyeli misafirimiz bulunmakta, bunun yanında 6 bin ikamet izinli yabancı bulunmakta ve 5 bine yakın uluslararası kuruluşlara başvuru yapan yabancı yaşamakta.

‘’ AMACIMIZ SURİYELİLERİN KENTE FAYDA SAĞLAMASI’’

Geçici korumalı Suriyelilerin sağlık sigortalarını biz yapıyoruz. Bunun yanında çalışma izni alarak çalışan Suriyelilerinde sağlık sigortaları kendi çalıştıkları firmalar tarafından yapılıyor. İlimizde ki Suriyelilerin ciddi anlamda ekonomik olarak katkısı bulunmakta. Bunun yanında Suriyeli iş adamlarının kurmuş olduğu dernekler mevcut ve bunlar etkin ve ciddi anlamda iyi vergi de ödüyorlar, düzenli olarak ödediklerini biliyoruz. Bizim zaten bundan sonradaki amacımız ilimize Suriyeliler tarafından nasıl daha fazla fayda sağlanılır kısmını çalışıyoruz.

‘’ SURİYE’YE GERİ DÖNÜŞLER BAŞLADI’’

İlimizin Akçakale İlçesinde ki sınır kapımız Aralık ayından itibaren aktif bir şekilde çalışmaya başladı. Bize yapılan başvurular sonucu gönüllü geri dönüş işlemini sınır kapımızdan yapmaya başladık. Bugüne kadar da bin 600’e yakın Suriyelimiz gönüllü olarak kendi ülkelerine gönüllü olarak dönüşleri sağlandı.

‘’ MÜDÜRLÜK PERSONELLERİNEEĞİTİMLER VERİLİYOR’’

Müdürlük personellerimizin kapasitelerini yükseltmeye yönelik, hem Suriyelilere verilen hizmet kalitesini yükseltmeye yönelik, yani yapmış olduğumuz anketlerde de, vermiş olduğumuz hizmetten memnuniyet oranı % 98 oranlarında, çok yüksek bir memnuniyet durumu mevcut elimizde. Bu da bizi çok sevindiriyor, yapmış olduğumuz işi daha da kıymetli hale getiriyor bizim için.

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

banner24

banner49