Öne Çıkanlar Şanlıurfada Yağmur Bereketi ümgeneral Koç Şanlıurfada tesisi İlçe Genelinde Yol Yapım Atağını Sürdürüyor Urfada çalıntı 170 motosiklet ele geçirildi

Bu haber kez okundu.

Suriye’nin usta elleri
Ülkelerindeki iç savaştan kaçarak Şanlıurfa’ya sığınan yüz binlerce mülteci arasında sanatkâr olanlar hünerlerini işçilikte gösteriyor. Bunlardan biri de kaporta ustası Abdullah El Sattur işçiğiyle Urfalılardan takdir topluyor.
İç savaş nedeniyle ülkelerini terk edip Türkiye'ye sığınan Suriyelilerin bir kısmı çeşitli şehirlerde buldukları her işte çalışıp ekmek paralarını kazanmaya çalışıyor.
Ülkesinde iç savaşın Rakka kentine sıçramasıyla bütün işine bırakıp Şanlıurfa’ya sığınan otomotiv kaporta ustası Abdullah El Sattur Evren sanayi sitesinde ellerini hünerli dokunuşla kaporta ustalığını konuşturuyor.
Özden Otomotiv işletmecisi Uğur Toprak, Ben iş konusunda çok titizim işimiz düzgün iş ister müşteri kazalı ve çizili aracını teslim ederken aracı tamir edilirken hata olmasın hasarın belli olmamasını ister Urfalılar işimizi bilir Suriyeli Abdullah’ı bir arkadaşın tavsiyesi ile işe aldım işi çok düzgün işçilikte ellerini güzel kullanıyor.  Müşteriler ondan çok memnun bizde ondan çok memnunuz” dedi.
Suriyeli kaporta ustası Abdullah El Sattur, Suriye’nin Rakka kentinde kaporta ustası olarak çalışıyordum işlerim güzeldi. Ta ki savaş bizlere gelinceye kadar evimizi, işimiz bırakıp Şanlıurfa’ya sığındık, sonrada bu işi buldum ve çalışıyorum ben işimiz severek yapıyorum ve yapmayada devam edeceğim ”dedi
 Urfa halkı kendilerine çok iyi davrandığını söyleyen Suriyeli kaporta ustası; ‘’Urfa’ya geleli 2 yıl oldu. Urfa’da herkes biz yardım etti. Allah herkesten razı olsun. Bize, yemek ve iş verdiler, bize her konuda kucak açıp yardım ettiler. Onlardan daha ne isteyelim. Ülkemizde savaşın bitmesini ve memleketimiz Rakka’ya dönmeyi çok istiyoruz.’’ dediler. Suriye’nin tek dostunun Türkiye Cumhuriyeti olduğunu söyleyen kaporta ustası, "Ülkemize döndükten sonra bize yardım eden herkesi biz misafir edeceğiz’’ ifadelerini kullandılar. 

 

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

banner24

banner49