Öne Çıkanlar urfahaber urfa Şanlıurfada Yağmur Bereketi tesisi ümgeneral Koç Şanlıurfada

Bu haber kez okundu.

Suriye'nin  içli tatlısı beğenildi
Yaz aylarında hava sıcaklığı nedeniyle tüketimi azalan tatlılara, havaların soğumaya başlamasıyla birlikte rağbet arttı. Suriyeli bir kişinin yaptığı içli tatlı, vatandaşların beğenisi topluyor.
Şanlıurfa’da havaların soğumaya başlamasıyla birlikte tatlı tüketimi de fazla olurken, bu anlamda tatlıcılar da iyi günlerini yaşıyor. Suriye’de tatlıcı olduğunu söyleyen Hesen El Bagari adındaki Suriyeli, geldiği Şanlıurfa’da işine devam ettiğini belirtti. Kış aylarının gelmesiyle birlikte yaptığı tatlılara ilginin arttığını söyleyen Bagari, bu durumdan memnun olduğunu söyledi.
İşyeri kendisine ait olmayan Suriyeli Bagari, personel olarak çalıştığı işyerinde yaptığı tatlıların büyük beğeni topladığını söyledi. Tulumba tatlısı, baklava, künefe ve diğer tatlı çeşitlerinin yanı sıra içli tatlının da ayrı bir lezzet yarattığını kaydeden Bagari, “Şanlıurfa, yemek ve tatlı yapımında bilinen bir şehir. Bu nedenle buranın insanı ağzının tadını biliyor ve tatlının da en güzelini yemek istiyor. Burada eleman olarak çalışıp, içli tatlı yapıyoruz. Bu tatlılar, havaların soğuması ve yağışların başlamasıyla birlikte daha çok tüketilmeye başlandı” dedi.
Suriye’nin Deyrizor kentinden kaçarak Şanlıurfa’ya gelen Bagari, yerleştikten sonra geçimini sağlamak amacıyla çalışmak istediğini ve kendi işi olan tatlıcılığa başladığını aktardı. Suriye’de yıllarca tatlıcılık yaptığını belirten Bagari, yaptığı açıklamada, şunları kaydetti:
“Biz Suriye’nin Deyrizor kentinden buraya kaçtık. Orada çok güzel bir hayatımız vardı. Savaş çıkınca evimiz, işyerimiz yıkıldı. Buraya kaçarak canımızı kurtardık. Çadır kentteki hayat bize göre olmadığı için kendi imkanlarımızla ev kiralayıp yaşamaya başladık. 
Daha sonra geçimimi sağlamak amacıyla iş aradım. Tatlıcılık, benim mesleğim. Bu mesleğimi sürdürmek istedim ve tatlıcılık yapanlarla konuştum. Burada iş buldum ve şuan çalışarak aileme bakıyorum. Şanlıurfa’da, yıllardan beri yaptığım işi sürdürdüğüm ve aileme baktığım için mutluyum.”
Kendisine işveren kişiye de teşekkür eden Bagari, işveren sayesinde hem mesleğini sürdürme, hem de ailesine bakma fırsatı bulduğunu sözlerine ekledi. 

 

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

banner24

banner49