Öne Çıkanlar Şanlıurfada Yağmur Bereketi tesisi ümgeneral Koç Şanlıurfada İlçe Genelinde Yol Yapım Atağını Sürdürüyor Urfada çalıntı 170 motosiklet ele geçirildi

Bu haber kez okundu.

Suriyelilere sağlık hizmeti veriliyor
 
Ülkelerindeki iç savaştan kaçarak, Şanlıurfa’ya sığınan Suriyeliler, sağlık hizmetlerinden de faydalanıyor.
 
Suriye’de yaklaşık üç yıldan beri devam eden iç savaştan kaçışlar sürerken, Şanlıurfa’ya sığınan Suriyeliler, çeşitli hizmetlerden faydalanırken, bulaşıcı hastalıkları engellemek amacıyla çeşitli sağlık hizmetlerinden de geçiriliyor. Daha önce çeşitli sağlık sorunlarının yaşanması dolayısıyla etkililerce alınan önlemler artırıldı. Bu kapsamda daha önce uygulanan çocuk aşıları önemli bir etken olurken, savaştan kaçan diğer Suriyelilere de sağlık hizmeti veriliyor. Şanlıurfa’daki Devlet Hastanesi başta olmak üzere diğer çeşitli hastanelerde kontrolden geçirilen Suriyeliler, bulaşıcı bir hastalığa karşı korunmaya çalışıyor. Ülkelerinde kimyasal silahların kullanılması dolayısıyla tehdit oluşturabileceği düşünülen çeşitli hastalıkların tetkikini yapan doktorlar, Suriye’den getirilen hastalıkların Şanlıurfa’da yayılmasının önüne geçiyor. Özellikle çocuklarda hastalık tetkikleri çok olurken, büyüklere de uygulanan aşı ve kontroller sayesinde hastalıkların önüne geçilmeye çalışılıyor. Ayrıca, Suriyelilerin kendi imkanlarıyla Şanlıurfa’da kendi imkanlarıyla kurdukları sağlık ocağında Suriyelileri tedavi ediyor. Suriyeliler, dil konusunda anlaşmazlık yaşamamak için Suriyelilerin kurduğu sağlık ocağında tedavi görürken, bir kısmı da devlet eliyle çeşitli kontrollerden geçiyor. Öte yandan Suriyelilerin kaldığı evlerde de sık sık sağlık denetimleri yapılıyor.   

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

banner24

banner49